*

Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Uutiset

Tilaa valemedialle!

Venäläiset trollaavat, kiinalaiset ja amerikkalaiset trollaavat, valemediat jylläävät ja oikea journalismi kärsii. Tämän me tiedämme. Minä alan tulla siihen tulokseen, että perinteinen media tekee tämän liian helpoksi - enkä puhu nyt journalismin tasosta, vaan uutisoinnin määrästä. Kerrankin meillä on ongelma jonka voisi helposti korjata.

Valtakunnansyyttäjän on erottava

Korkein oikeus on tänään aamulla julistanut tuomionsa, jolla se on tuominnut valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen tahallisesta virkarikoksesta 40 päiväsakkoon. Tuomion taustalla oli se, että Nissinen on aktiivisesti ajanut valtakunnansyyttäjänvirastossa hankintoja veljensä yritykseltä. KKO kiinnitti huomiota siihen, että menettely jatkui useita vuosia siitä huolimatta, että Nissistä oli muistutettu mahdollisista esteellisyysongelmista.

Kohta ne alkavat!

YLEltä tulee paljon hyvää ohjelmaa. Ja jos kaikkea ei ehdi heti katsoa kun TV:stä tulee niin onneksi on olemassa tuo Areena palvelu, vaikkakin itse pidän sen hakusysteemiä jollain tapaa vähän hankalana käyttää - välillä.

Niin sanotusta "enemmistömielipiteestä"

Saksan liittopäivävaalien tuloksen koetaan koskettavan koko Eurooppaa, koska kyse on maahanmuuttoa -- tai täsmällisemmin sanoen kansainvaeltajia -- koskevista ongelmista, jotka kohdataan kaikissa mantereen vanhoissa valtioissa. Monessa maassa mielipiteiden sisäinen kahtiajako on revennyt samalla lailla kuin mikä nousi nyt puoluepoliittiselle pelipöydälle Saksan vaalituloksen myötä. 

Ylen hitaat ja sisäsiittoiset uutiset

Uutisvälineissä on eroja. Toinen tekee uutisen siitä, kun talo palaa tässä ja nyt. Toinen tekee uutisen siitä, että palovaroitin on syytä tarkistaa aina silloin tällöin. 

Sähköinen media on nopea ja ketterä. Uutiset tulevat tässä ja nyt ja ilman välikäsiä. Printti tulee kun on tullakseen painokoneesta, ja ennen vanhaan ns. "vastaava päätoimittaja" sen vielä ennen painoa tarkasti ja hyväksyi.

Höpö höpö, Juha Sipilä – ja pari muuta lomalaisen huomiota

Parin viikon lomailu ulkomailla (sori siitä, Mika Lintilä) auttoi vieroittautumaan päivittäisen uutisvirran kahlaamiselta. Mutta aivan kokonaan uutisilta ei voinut välttyä. Tässä muutama huomio kuluneilta uutisviikoilta. Ne koskeva sotea, perustuslakivaliokuntaa ja JEF-yhteistyötä. Nappaa mielenkiintoisin kohta tai vaikka kaikki. Lopussa seisoo kevennys.

 

Höpö höpö, Juha Sipilä

Näin luet uutisia oikein ja vältät virhetulkinnat

Uutiset johtavat joskus harhaan. Toimittaja on hutiloinut tai antanut aatteen tihkua tekstiin. Ehkä on valikoitu tilastoja tai asiantuntijoita vinoutuneesti. Tässä muutamia vinkkejä, jos eivät ole vielä tuttuja.

 

Tasapuolista uutisointia?

Kohta  britit eroavat EUsta tai eivät.  Toivoisin tasapuolista uutisointia.  Sanotaan kyllä, että puntit ovat tasan , mutta haastateltaviksi löytyy ainoastaan EU-myönteisiä kadunmiehiä ja ekonomeja.   Olen kaivannut myös  uutista, että Sveitsi on vetänyt EU-jäsenanomuksensa takakaisin, vai eikö olekaan?

Huhut saavat tietotoimiston aseman jos valtamedia asioista valikoiden kertoo.

 

YLE välittää - myös terroristeista

YLE:n sinänsä fiksu slogan "Yle välittää" on erinomainen, mutta onko sloganilla ja sen käytännön toteutuksella myös muita kuin alkuperäiseen ajatukseen tarkoitettuja vaikutuksia ja mielikuvia ? Ylen www-sivuille on aamun Brysselin terrori-iskuun liittyvässä uutisoinnissa lisätty kuvagalleria iskun jäljistä. 

Jotta en sortuisi YLE:n kuvagalleriahuumaan, jätän kyseisen www-sivun linkittämättä. 

Pakolaiset ja suomalainen uutisointi

Onko asiantuntevien ja analyyttisten, pakolaiskysymyksiin perusteellisesti pureutuvien artikkeleiden pyytäminen ja laatiminen kohtuuton vaatimus suomalaiselle medialle.

Oheinen Sternin artikkeli on silkkaa tietoa ilman pienintäkään kiihotusta mitään kansanryhmää kohtaan, vaikka esim. marokkolaiset mainitaan yhtenä pakolaisryhmistä. Heidän tilanteensa - sen monitahoinen ongelmallisuus niin kantaväestölle kuin pakolaisille itselleenkin tuodaan esiin faktojen kautta, sen kummemmin selittelemättä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä