Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaaliohjelmat

Yksin asuvaa työssäkäyvää miestä ei vaaliohjelmissa juuri näy

Tulinpa kiinnittääkseni puolueiden vaaliohjelmia selaillessani huomiota siihen, kenelle tällä kertaa luvataan sitä hyvää. Kävi ilmi, että työssä käyvä ja yksin asuva mies on eräs niistä, jonka panosta ei juuri mitenkään noteerata. Tämä on hieman erikoista, sillä Suomessa on jo yli miljoona yksin asuvaa, joista miehiä on hieman alle puolet. Heistä puolestaan töissä käy vajaat 60 prosenttia, joten ryhmän koko lienee kokoluokassa noin 300 000.

MTV-3 vaalitentin analysointia

Täytyy myöntää heti näin aluksi, että tentti meni suht asiallisesti ja esille nousi paljon uusia näkemyksiä eri puolueiden kannoista ja puoluejohtajien henkilökohtaisista mielipiteistä.

Täytyy myös kiittää tentin juontajia siitä, ettei asiakysymyksissä puheenvuorojen myöntämisessä ollut mitenkään "ylikorostetusti" suosittu tentattavia. Kuitenkin hieman jäi hampaankoloon se, ettei Halla-aho päässyt vastaamaan häneen ja PerusSuomalaisiin kohdistettuihin kritiikkeihin.

YLE:n hallintoneuvosto rikkonee hallintolakia ja lakia Yleisradio Oy:stä?

Oli melkoisen hätkähdyttävää, kun eduskunnan alaisuudessa toimiva veronmaksajien yhtiö ryhtyi harjoittamaan puoluepolitiikkaa. Yhtiö asetti juuri ennen vaaleja boikottiin yhden kilpailevan eduskuntapuolueen, Seitsemän tähden puolueen, jolla on yksi kansanedustaja.

Ovatko perussuomalaiset muuttuneet?

Julkisuudessa väitetään usein, että perussuomalaiset olisivat muuttuneet vuoden 2017 puoluekokouksen henkilövalintojen tai sen jälkeisten eduskuntaryhmää verottaneiden loikkausten myötä. Näin sanovat toki poliittiset vastustajat tarkoituksella, mutta joskus myös politiikan toimittajat tai muut ulkopuoliset tarkkailijat. Onko näille puheille todellisuudessa katetta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä