Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Asiantuntijuus

Oodi perusterveydenhuollolle ja asiantuntijuudelle

Eipä ole kuulunut pahemmin kehuja Kouvolan terveydenhuollosta muutoinkaan ja nyt osastojen sulkeminen synkistää tunnelmaa entisestään. Oman kokemukseni mukaan perusterveydenhuolto on kuitenkin toiminut meillä oikein hyvin ja perheemme on aina saanut tarvittavat ja oikea-aikaiset palvelut. Riippumatta siitä murtuuko käsi taikka mieli niin minun näkemykseni mukaan hoitoketju toimii Kouvolassa niin hyvin kuin se vain olosuhteisiin nähden voi olla mahdollista. Vaikka erikoissairaanhoidon osalta tilanne on nyt ikävä niin perusterveydenhuollossa on yhä toivoa.

Valelääkäristä valeuudistukseen

Valelääkäri Esa Laihon rikosoikeudenkäynti sai 6.3.2018 päätöksensä, kun Korkein oikeus ei antanut valituslupaa hovioikeuden tuomioon. Laiho tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen ja miljoonan euron vahingonkorvaukseen. Valelääkärin toiminta oli ankarasti rangaistavaa, koska hän hoiti potilaitaan ilman lakiin pohjautuvaa toimintalupaa, häneltä puuttui tietämys potilaiden tarvitsemista hoidoista ja virheellisten hoitojen antaminen vahingoitti potilaita.

Väitöksien taso laskenut

Suomessa nimetään asiantuntijoita erilaisiin työryhmiin. Ongelmana on nimeäjien pätevyys arvioida nimitettävien pätevyyttä. Seuraavat kolme esimerkkiä osoittavat, että väitöskirjatkaan eivät ole tae tekijänsä pätevyydestä. 

Mitä tiede tuottaa ?

Matkalla kotiin Amerikan syöpäjärjestöjen (AACR) kokouksesta, jossa 21 000 alan asiantuntijaa kokousti viiden päivän ajan, tulin miettineeksi että mitä tämä kaikki tuottaa ? Osaltaan vastaus on selvä: kokouksessakin esiteltiin lukemattomia uusia hoitotuloksia jotka perustuvat vain ja ainoastaan perustutkimuksen kautta hankittuun tietoon syövän molekylaarisista mekanismeista. Mutta 21 000 tutkijan tietotaitojen törmäyttämisestä, sekä tieteestä yleisestikin, saadaan myös mittaamaton määrä hyötyjä joiden mittaaminen ei ole niin yksiselkoista.

Onko dosentti kirosana?

Maailma ympärillämme on yhä monimutkaisempi. Nopeutuneen tiedonvälityksen ja avoimeksi jätettyjen rajojen johdosta kaikki vaikuttaa kaikkeen. Monet eri tahot pyrkivät muokkaamaan julkisuutta valtaa tai rahaa saadakseen tai ideologiaansa edistääkseen. Käynnissä on turvapaikkakriisi, työllisyyden kriisi, kestävyysvaje eikä eurokriisi ole vielä ratkaistu. Moni asia odottaa korjaamistaan, moni kriisi voi pahentua.

Moraalinen köyhyys

Yksi harmittavimmista piirteistä turvapaikanhakijoiden määrän lisääntymisessä on asian yhteiskunnallinen valtavirtaistuminen ja sen mukana asiantuntevuuden täydellinen romahtaminen.

Järkeä Arno Kotron järjettömyyden ihmettelyyn

Palaan uudelleen keskustelemaan maanpuolustuksesta Arno Kotron kanssa. Hyviin kysymyksiin pitää vastata. Blogissaan http://arnokotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202245-jarjettomia-lausuntoja-osa-i Kotro ihmettelee tukkua puolustuspoliittisia ja maanpuolustuksellisia ratkaisuja viime vuosilta. Metsään on Kotron mukaan menty kriittisissä päätöksissä ja elämme menneitä sotia heikosti varustautuneena.

Akava tuomitsee leikkaukset työttömiltä - $$$-giljotiinipolitiikalle toppi

-Kiitos puolueille, jotka ovat kaikkein eniten halventaneet niitä, jotka ovat oman alansa erityisasiantuntijoita (jatkuva laajamittainen vihapuhe ja sanan lisäksi teossa osoitettu syrjintä dosentteja kohtaan).
-Kiitos puolueille, jotka ovat luoneet kandiyhteiskunnan väheksymällä korkeinta osaamista ja koulutusta ja nimittämällä tärkeisiin tehtäviin kokemattomia, taitamattomia ja vain vähän koulutettuja.

Johtaja- ja seurakuntavaalit Jyväskylässä

Rakastan aktiivista kotikaupunkiani. Jyväskylän seurakuntavaalissa annettiin 888 ennakkoääntä enemmän kuin viimeksi. Moni haluaa lisää tilaa nuorille. Ehdokkaani, opiskelija Jani Tanskanen pyrkii kolmanneksi kaudeksi tehtävään, jossa hän on saanut merkittävää tunnustusta.

Lähiaikoina valitaan myös kaupunginjohtaja. Jos hänet valittaisiin kansanäänestyksellä, paras ja kokenein voittaisi. Niin olisi käynyt viimeksikin.

 

 

Tausta

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä