Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Egypti

Sebastian Kurz vaati äsken uutisissa paljon lisää rahaa Egyptille, MIKSI?

YLE:n kello 17:n uutisissa YLE TV1 -kanavalla äsken Sebastian Kurz kertoi, että Egyptille pitää antaa valtavasti lisää EU:n veronmaksajien resursseja käytettäväksi Egyptin talouden parantamiseen, ja aloittaa jonkinlaiset pakolaisneuvottelut. Mitä helvettiä?! Egypti on suoraan kieltäytynyt useaan kertaan leirien perustamisesta sen alueelle sekä pakolaisten vastaanotosta. Mistä neuvoteltaisiin? Uutiset eivät kerro. Käytännössä Egypti yrittää kusettaa ja kiristää niin paljon EU:n ja sen jäsenmaiden julkista rahaa kuin mahdollista.

Kurdistanin valtakunta, heijastuksia historiasta

Kurdistanin pyrkimykset nousta valtakunnaksi kuuluu Lähi-Idän mielenkiintoisinpiin tapahtumiin. Mielenkiintoista on myös alueen historiallinen tausta.

Kun vertaamme itsenäistymään pyrkivää kurdien aluetta Irakin koillisosassa tänä päivänä, huomaamme sen käsittävän hyvin saman alueen kuin oli historiallisen Assyrian alkukodilla Tigriksen varrella.

Egyptissä kristittyjä tyttöjä kaapataan, raiskataan ja pakotetaan naimisiin

15-vuotias Amira Hafez ja hänen äitinsä menivät kirkkoon Egyptissä. Hafez lähti pikaisesti kauppaan tämän jälkeen, mutta ei koskaan palannut. Kun hänen vanhempansa tekivät rikosilmoituksen poliisille, he olivat varmoja, ketä poliisin pitäisi kuulustella: Yasser Mahmoudia, egyptiläistä sotilasta, joka päivittäin vartioi asemapisteellä heidän kirkkoansa. Vanhemmat sanoivat, että Mahmoud oli kävellyt kristilliseen kauppaan, jossa Hafez oli töissä ja tunnustanut rakkautensa hänelle. Siitä viisi kuukautta myöhemmin, toinen muslimimies tuli kauppaan ja yritti kaapata hänet.

Egypt Air MS804: Ei kai taas?

Egypt Airin lento on kadonnut tutkasta, matkalla Pariisista Kairoon. Tällaisia tapauksia, jossa matkalentokorkeudessa oleva lentokone katoaa ilman hätäkutsua, on viime aikoina tapahtunut useita.  Nykyaikainen matkustajakone ei hyvissä sääolosuhteissa tuhoudu mekaaniseen vikaan tai edes lentäjien virheeseen niin nopeasti, ettei hätäkutsua tai jonkinlaista yhteydenottoyritystä ehdittäisi lähettää.

Siinai optio jälleen ratkaisuksi

Sinai option, Ari Rusila

Palestiinalaishallinnon presidentti Mahmound Abbas väitti maanantaina [9.11.2015], että Israel ja Hamas ovat suorissa neuvotteluissaan suunnitelleet Gazan kaistaleen laajentamisesta 1000 neliökilometrillä Siinaille. Hiljattain Kairossa vieraillut Abbas kertoi kyseisen idean ehdotetun aiemmin Egyptin syrjäytetyn presidentti Mohamed Morsin taholta.

Demokratiaan ei ole oiketietä

Irakin, Egyptin, Libyan ja Syyrian kaoottiset tilanteet ovat esimerkkejä siitä, miten vaikeata on yksinvaltaisesti hallitun yhteiskunnan kehittyä demokratiaksi. Demokratiaan siirtyminen ei tapahdu niin, että vallitseva diktatuuri kaadetaan omin tai ulkopuolisin voimin. Eikä varma tie demokratiaan synny niin, että ulkopuolelta tuetaan oppositiovoimia kunnes hallitus kaatuu. Eikä demokratia näytä varmuudella syntyvän silläkään tavoin, että kansalaisten piiristä noussut demokratialiike pakottaa hallituksen väistymään ja saadaan aikaan vapaat vaalit.

 

Egyptin kaasulöytö vauhdittanee myös Israelin Leviathania

Eni_SpA.svgItalialainen ENI energiayhtiö on löytänyt jättiläismäisen suuren kaasuesiintymän Egyptin talousvesiltä.

Libyan kriisi pahenee

Egypti on puolensa valinnut tehdessään voimakkaan ilmaiskun Libyaan, Bengazin itäosaan islamistisia oppositiotaistelijoita vastaan. Tosin Libyan oikeusministerin mukaan, egyptiläisiä koneita ohjasivat libyalaiset pilotit ja kalusto oli siten vain lainassa Egyptiltä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä