Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Epätoivo

Äärimmäisyys ei katso värisävyä

USA:ssa on valtava ongelma valkoisen ylivallan ja rasismin piirissä. Presidentti Donald Trump on tottavie osa ongelmaa, eikä tästä ei ole hetken epäilystä. Pitäen tämä vakaasti muistissa, meidän on ymmärrettävä mitä on tapahtunut ja osattava soveltaa sitä myös laajemmin. Kylvämme paljon vihaa näinä päivinä ja sen mennessä äärimmäisyyksiin on aina riski äärimmäiselle väkivallalle, oli konteksti mikä vaan.

Kokonaisuudet, visio, toivo ja tarkoitus

Maailma tarvitsee kipeästi parempaa kokonaisuuksien ymmärtämistä. Ilman sitä ajattelu hukkuu yksityiskohtiin. Silloin on liian vaikeaa muodostaa selkeitä visioita tavoiteltavasta tulevaisuudesta.

Ilman visioita Suomen ja maailman ongelmat näyttävät vaikeammilta ratkaista kuin ehkä oikeasti ovatkaan. Siksi riittävän laajalla ihmisjoukolla, ainakaan länsimaissa, ei ole tarpeellista toivoa paremmasta, eikä siten tekemisellä laajempaa tarkoituksellisuuden tunnetta.

Espanjassa siviilit viattomina uhreina – mutta miksi?

Tuntuu dramaattiselta, kun Yle esitti samaan aikaan herättävän dokumentin ISIS – Islamic State’ n synnystä |1. Jotenkin rujoa on nyt jälleen katsoa ja lukea tarkkoja selvityksiä miten pitkin lähinnä Naton jäsenvaltioita riivaa ulkoa tuotu uhka – tappamisineen, vieläpä niin julmalla tavalla, ettei siihen ole kovin helppo varautua.

….

Kolme viisasta työtöntä miestä lähtee etsimään uutta kuningasta

Jos haluamme tehdä jotakin järkevää, niin se on helppoa. Etsikäämme juotavaa ja syötävää. Sitten voimme taivaltaa johonkin suuntaan. Perille päästyämme kyhätkäämme suojaksemme tuulen kestävä maja veden äärelle. Sillä hyvästä paikasta ei kannata lähteä enää pois milloinkaan. Jos vielä jää aikaa jäljelle, voimme vähän yrittää nauraa kaikelle menneelle.

Kivittämisestä, huppupäistä ja valkoisesta "roskasta"

Olin hämmästynyt tänä aamuna Lahdessa tapahtuineisiin ylilyönteihin. Ihmiset heittelevät kivillä SPRn avustustyöntekijöitä, joku oli pukeutunut Klu Klux Klaanin käyttämään huppuasuun jne jne.

Seuraavaksi silmiini osui sisäministeri Orpon erityisavustaja Ville Valkosen kirjoitus jossa hän suoraan halveksii näitä ihmisiä jotka reagoivat asiaan jota he pitävät pelottavana ja epäoikeudenmukaisena.

Reperbahnin hallituksen toivotalkoot

Kokoomus aloitti uuden hallituksen ministerivaihdosten myötä vaalityön kohti ensi vuoden eduskuntavaaleja. Ministerikierrätyksestä paistaa kasvojen ja käsien pesu epäonnistumisista, kun tavoitteita ei ole saatu vietyä maaliin asti. Kuntauudistuksesta tuli totaalinen floppi ja sote-uudistus on junnannut pahasti. Henna Virkkunen hylkäsi kuntauudistuksen, Paula Risikko sote-uudistuksen ja Jyrki Katainen koko paskan. Näin toimii vastuunkantajapuolue Kokoomus, Suomen toivo! Lieneekö sama toivo, jossa se kuuluisa lapamatokin elää?

Vainikalle politiikasta uskontona ja SDP:stä

Politiikka on sinulle sentimentaalinen uskon asia: 

Syrjäytettyjä omassa maassaan

Joka päivä joku saa kenkää tai pitäisikö sanoa jotkut. Niiden mielestä, jotka käärivät voittoa näillä rakennemuutoksilla se on vain välttämätöntä toimintaa yrityksen toiminnan jatkumiseksi tai kilpailukyvyn varmistamiseksi tai ihan mitä tahansa muuta jonnin joutavaa valehtelua. Kysymys on siitä, että röyhkeät ja ahneet ihmiset haluavat tehdä nopeasti voittoa, sen jälkeen tuhota sen ja siirtyä seuraavaan. Sitten on näitä lehtiä, joissa ei ole toimittajia ja jne..

Epätoivoinen ja itsetuhoinen nuoriso

Syrjäytymisestä, nuorisotyöttömyydestä ja näiden aiheuttamista ongelmista on puhuttu jo pitkään. Brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö Prince's Trust on tehnyt tutkimuksen, jonka kohderyhmänä olivat erityisesti työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevat nuoret.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä