Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutos

Työ tekijäänsä opettaa, mutta ei aina kiitä.

Kun muutamia vuosia sitten työttömänä mietin, kuinka muuttaa vapaa-aikansa rahaksi, eikä palkkatöitä tuolloin löytynyt, tuli lapsilta saamani oppi arvokkaaksi.

Jokainen lapsiperheen vanhempi tietää tunteen mikä tulee kun lapsen puhelin menee rikki. €-merkit vilisevät silmissä jo ennen kuin edes näkee mitä tällä kertaa on hajonnut. Meillä oli tuolloin kaksi aktiivisesti puhelinta käyttävää lasta, kolmas vielä opetteli.

Mikä tappaa eniten?

Terrorismia ei kuulemma kannata pelätä, Yhdysvalloissakin ilmeisesti on terrori-iskua todennäköisempää kuolla liukastumalla kylpyammeessa. Voi hyvinkin pitää paikkansa ja pelolle ei tietenkään pidä antaa valtaa, mutta miksi samaa logiikkaa ei haluta soveltaa ydinvoimaan?

Ilmastotavoitteet ja kilpailukyky – kunniaa vai tuloksia?

Luonnonsuojelija-lehti (1/2019) vertaili eduskuntapuolueiden tavoitteita ilmastopolitiikassa ja luonnonsuojelussa. Muuten aivan erinomaisessa, asiantuntevassa ja tasapuolisesti kirjoitetussa jutussa korvaani särähti yksi virke: "Erityisesti oikeistopuolueet mainitsevat vastauksissaan teollisuuden, yritykset ja kansainvälisen kilpailukyvyn, mutta Rkp on tässä raikas poikkeus."

Ilmastovouhotus ahdistaa - malttia ja harkintaa tarvitaan

 

Ilmastonmuutosta vastaan pitää taistella viisaasti. Ei niinkuin Suomessa Sipilän hallitus, siis Kepu, Kokoomus ja Siniset tekee.  Eikä varsinkaan niinkuin Vihreät, Sdp, Vasemmistoliitto ja Rkp tekee.

 

Lakkoilevat nuoret: laittakaa avoin kirje liittokansleri Merkelille

 Euractiv-verkkolehdelle on vuodettu tietoja, että Saksa on yhdessä Puolan, Unkarin ja Tsekin kanssa irtaantumassa Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitteesta. Merkel ei myöskään ole valmis sitoutumaan EU-komission strategiseen tavoitteeseen päästä hiilineutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Nuoret haluavat aikuisten kantavan vastuunsa

Maailmanlaajuista koululaisten ilmastolakkoa on kritisoitu siitä, miksi nuoret eivät tee muuta kuin osoittavat mieltään. Suomessa nuoria on neuvottu tekemään jotain konkreettista asiansa hyväksi kuten istuttamaan metsää. Toisaalta ymmärrän ehdotuksen idean, että jotain näkyvää on tehtävä ja jokaisen on toimittava, mutta se ei ole se vastaus jonka nuoret haluavat. He haluavat poliittisia päätöksiä ja tekoja, jotka oikeasti vaikuttavat. He haluavat, että poliitikot kantavat vastuunsa, eikä se toteudu sillä että nuoret istuttavat metsää.

Valkoinen, keski-ikäinen heteromies etsii äänestäjää

Minulla on pulma. Olen ehdokkaana eduskuntavaaleissa Oulun vaalipiirissä, mutta olen havainnut sopivien äänestäjien löytämisen tämän vaalikevään keskeisten teemojen kautta mahdottomaksi. Teemat eivät vain mitenkään sovi profiiliini.

Lentolakko on hyödytön

Taas se tapahtui, kommenttini pompsahti kirjoitukseksi. Tällä kertaa kyse on lentolakkoilusta. Kysymys kun kuuluu riittääkö yhden tai parin ihmisen lentolakko? Oikeasti? Lentokone on joukkoliikenneväline, vaikka matkustamo olisi vajaa se lentäisi reittiään silti. Tehokkaimmin lentokoneista päästäisiin eroon kun kielletään lakkautetaan kaikki lentokentätä. Sitten vain on kannettava vastuu sen päätöksen seurauksista enkä voi sanoa että kaikki seuraukset olisivat hyviä tai miellyttäviä. Ehkei se ole niin kannatettavaa ja herkullista kuin miltä kuulostaa.

Menin lentolakkoon!

https://twitter.com/JuhaniLunden?lang=fi

Lyhyestä virsi kaunis.

Katselin Skavlan talkshowta, vieraana Greta Thunberg. Olin kuullut hänestä, mutta aika vähän. Tajusin hänen erikoislaatuisuutensa. Minua harmitti kun yleisö hörähteli. Hän vain hymyili.

Naurakaa pois, mutta ohjelma teki minuun suuren vaikutuksen. Voisi jopa sanoa, että sattumalta ohjelman ääreen istahtaminen oli sen takana, että päätin lähteä ehdolle eduskuntaan. Mitään muutosta ei saa aikaan, jos ei itse vaikuta siihen suuntaan. Tämä ajatus alkoi yhä voimistua päässäni.

Hesari lietsoo ilmastopaniikkia

 Hesari jatkaa valitsemallaan ilmastonmuutoshysteerisellä linjallaan. Niinpä jatkan minäkin näiden Hesarin kirjoitusten ruotimista.

Pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio kirjoittaa pääkirjoitusaukeamalla kolumnissa ”Merkintöjä” ilmastonmuutoksesta näkökulmana ajan loppuminen kesken ilmastonmuutostaistelussa. Hesarihan on puolensa valinnut ja sen voi määritellä olevan Pariisin ilmastosopimuksen mukainen, jossa tavoitteena on rajoittaa maapallon lämpeneminen 1,5 asteeseen ja toimenpiteisiin on aikaa pari kymmentä vuotta tai muuten meille käy huonosti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä