Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansanedustaja

Kansanedustajien kausista

Kansanedustajien kausia tulisi rajoittaa kahteen perättäiseen kauteen. Kaleva-lehden kyselytutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista kannattaa ajatusta. Ei se mikään ihme ole, yleensä yli puolet suomalaista on oikeassa aina, se on demokratiaa.

Kansanedustajien lomia pitää vähentää

Eduskunnan tehokkuutta pitää lisätä, kansanedustajien pitäisi työskennellä uutterammin kansalaisten hyväksi ja niiden merkittävien yhteiskunnallisten uudistusten toteuttamiseksi, joita tämä maa kipeästi tarvitsee. Liian pitkät loma-ajat ovat osoitus ylimmän päätöksentekojärjestelmän tehottomuudesta. Esimerkiksi Sote-uudistus, ilmasto-asiat ja työvoimapolitiikan haasteet edellyttävät, että poliittiseen päätöksentekokoneeseen käännetään kammesta lisää tehoa. Kansanedustajilla on paljon enemmän lomaa kuin yksityisen ja julkisen sektorin työntekijöillä.

Tasan 32 vuotta sitten... eduskuntaan

 

Tasan 32 vuotta sitten oli maanantai 16.3.1987. Oli eduskuntavaalien toinen äänestyspäivä. Olin elämäni ensimmäisen kerran ehdokkaana yleisissä vaaleissa.  Puoleen yöhön mennessä selvisi, että keskisuomalaiset olivat antaneet 5121 ääntä. Se riitti kansanedustajan arvokkaaseen tehtävään.

 

Hesari luo paineita poliitikoille, ilmastonmuutoksesta

Japani on päättänyt lisätä hiilivoimaloiden lukumäärää. Ja ydinvoimalat käynnistetään entistä turvallisempana. Tuulivoimaloista ja muista jaksottaisista energiakokeiluista luovutaan.

Suomessa Hesari patistaa poliitikkoja toimimaan. "Gallupissa suomalaiset antoivat selkeän työtehtävän maan hallitukselle: ilmastonmuutoksen torjuminen pitäisi nostaa to do -listan kärkeen."

Yhteiskunnan ongelmia nipussa! RAAKAA TEKSTIÄ!

Kansanedustaja on kansan puolestapuhuja, mutta myös oikeuksien turvaaja.

Turhat ulkomaanmatkat lopetettava

Onko mikään muuttunut, vaikka jo nelisen vuotta sitten eräs kansanedustaja nostikin esille kansanedustajien turhat ulkomaanmatkat? Valiokuntien matkustusmäärärahat olivat lähes 600.000 euroa viime vuodelle. Vuodelle 2015 vastaava summa oli reilut 700.000 euroa.

Ilman rahaa eduskuntaan?

Tasa-arvo ja suvaitsevaisuus. Nykysuomen lempisanat.

 

Kaiken täytyy olla niin tasa-arvoista, että askel askeleelta koko yhteiskuntamme on muuttumassa vähemmistöjen ehdoilla pyöriväksi sopaksi, jossa suvaitsevaisuus on johtava arvo, mutta silti kaikesta loukkaannutaan.

 

Kansanedustajakaan ei ole kone

Viime syksynä kohistiin Vihreiden puheenjohtajana toimineen Touko Aallon sairastumisesta. Kuten tiedämme, hän erosi puheenjohtajan tehtävästä ja toipui jatkamaan kansanedustajan työtään. Nyt on SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sairastastunut ilmeisen vakavasti, mutta hän ei ole tällä tietoa luopumassa puheenjohtajuudesta.

Jos ihmiset olisivat kuten tekniset laitteet, niin voisi kai sanoa että Aallon piirilevylle oli pesiytynyt bugi joka piti ajaa sieltä pois. Rinteen ylikummenemissuoja taas meni sököksi, ja kaiken lisäksi hydraylipumpusta löytyi tukos.

Vaalivuosi starttaa

Vuosi 2019 on politiikan supervuosi; keväällä eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit, syksyllä kenties vielä maakuntavaalit. 

Eduskuntavaaleissa ratkaistaan Suomen suunta, valitaan pääministeripuolue. Mutta muuttuuko suunta vai annetaanko valta entisille hartioille?

Ihmisten poliittinen muisti on noin kolme kuukautta. Eli tammikuun lopulla näemme miten kilpajuoksun asetelma alkaa julkisuudessa muotoutua - kuinka kiiltokuvatehtaat saavat suollettua kauniita ja kivoja ajatuksia ihmisten mieliin vaalipäiväksi. 

Ei etsitä ongelmia, vaan ongelmiin ratkaisuja

Työmarkkinatilanne on tulehtunut poikkeuksellisen pahasti. Vaalien lähestyessä pienestäkin haavasta saattaa tulla paha ongelma ja nyt näyttää siltä. On puhuttu paljon, että SDP olisi jopa valjastanut ja saanutkin nyt SAK:n johdolla koko AY-liikkeen mukaan tekemään eduskuntavaalikampanjaansa. Ei kai sentään. Mutta ei kaikki tällaistakaan ajatusta ole voineet olla sivuuttamatta, kun on katsonut mm. ammattiyhdistysliikkeen äänekkäimpien lakkopäälliköiden taustoja. Yksi toisensa jälkeen heiltä löytyy poikkeuksellisen läheinen ja myös tiivis yhteys SDP:hen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä