Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Polkupyörä

Sitran "shokeeraava"selvitys lyö luun kurkkuun

 

Sitra , entinen työnantajani, räväytti pöytään selvityksen, joka jätti punaisen lihapalan kurkkuun. Tämä ei ole syvä ja analyyttinen raportin arviointi puhumattakaan asiantuntemuksesta. Laitan pikakommenttini tavallisen lihaasyövän ja autoilevan kansalaisen spontaanina reaktiona.

Ilmaston muutoksen nimissä, eritoten vaalien alla, informaatiota pursuaa hyvin monesta tuutista. Vihreät kiljuvat riemusta, nuoret innostuvat tai masentuvat. Huoli telluksemme tilasta kalvaa ja ahdistaa.

Erillinen polkupyörätunneli tai silta ovat molemmat virheitä

Helsingin kaupunki julkaisi 28.6.2018 luonnoksen Kansalaistori–Kaisaniemi -pyörä- ja jalankulkuyhteyden rakennettavuusselvitys:

"Tässä selvityksessä on tutkittu kolmea vaihtoehtoista tapaa toteuttaa jalankulun ja pyöräliikenteen yhteys Kansalaistorin ja Kaisaniemenpuiston välille."

Ehdotuksii lakialoitteiksi

Semmoisen laki ehdotuksen pitäisi laittaa eteenpäin jotta kun polkupyörän alv nyt 24 %. Niin vaikka johki 5-12% pudotettas . Koska onhan se nyt kristallin kirkaasti valtion edunmukaista jotta mahdollisimman monel Suomen kansalaisel olis varaa ihan tuiki tavalliseen polkupyörään . Ja sitä kautta enemmän polkupyöräilemäl terveys pysyis kondiksessa kaiken ikäisil jne. Nythän useamman vuoden käyttöä kestävät polkupyörät maksaa 300-700€ . Se on iso paukku monelle ostaa jos rahat on tiukas muutenkin.

Polkupyörätunneli rautatieaseman ali luiskan hinnalla on toteuttamiskelpoinen

Koska eilinen kirjoitukseni Polkupyörätunneli rautatieaseman ali liuskan ja maalipurkin hinnalla sai niin positiivisen vastaanoton, ostin kyseisen paikan pohjapiirroksen Arska-palvelusta ja kävin tänään aamulla ennen työpäivän alkua ottamassa paikan päällä valokuvia.

Tämänpäiväinen polkupyöräkohtaaminen

Ajan lähes päivittäin Pikku-Huopalahdesta Hakaniemeen moottoripyörällä, ja en muista että tänä kesänä olisi ollut mitään ongelmia polkupyörien kanssa, mutta koska tänään oli, niin kirjoitan nyt tästä ihan siltä varalta, että se lisäisi ymmärrystä edelleen käynnissä olevaan keskusteluun, joka sai alkunsa (tai ainakin kulminoitui) polkupyöräilijän kuolemaan johtaneessa (ilmeisesti) tahallisessa yliajossa Tullinpuomilla.

Jyväskylä - Pyöräilijän paratiisi... Vai onko?

Ensimmäiset uudet opiskelijat ovat jo saapuneet Jyväskylään ja moni ihasteleekin Jyväskylän aktiivista kaupunkikuvaa. Se on upea! Tiedän sen myös itse, kohta kymmenen vuotta Jyväskylässä asuneena. Mutta meilläkin on se ongelma, joka vaivaa koko Suomea. 

Polkupyörien arvonlisävero poistettava

Otsikossa on kova vaatimus, tiedän. Vastaavanlainen vaatimus on aiemmin esitetty autoverosta, joten polkupyörien hintojen alentaminen on vähintäin yhtä perusteltua. Tietysti polkupyörien verottamistakaan ei voida muuttaa aivan yksioikoisesti, kuten ei voitu autoveronkaan kohdalla tehdä.

Autoilijat vs pyöräilijät Stadissa

Onko Helsinkimme tulevaisuudessa vain pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kaupunki? Miksi ihmeessä Helsinki on hurahtanut ns. vihervallankumoukseen? Eli siihen, että kaikkien kaupungin asukkaiden pitäisi liikkua joko jalan, polkupyörällä tai julkisilla liikennevälineillä. Yksityisautoilua vihataan, koska se on ”mediaseksikästä” ja sillä voi kerätä poliittisia pisteitä olemalla muka ekologinen ja ympäristönmuutosta vastustava. Asiahan ei ole näin. Jokainen meistä, joka asuu kantakaupungin alueella ja tuntee Suomea, tietää, että kyseessä on dilemma.

Järkevää tukemista?

Vallitsevan taloudellisen taantuman aikana etsitään uutta talouskasvua tukemalla valtion varoilla jotakin työllistävää alaa. Yksi tämmöisistä tukemisen muodosta on liikenne ja viestintäministeriön juuri julkaisema 1000€ €uron valtion tuki, jos vaihtaa vanhan auton uuteen. Wanhan vaihdokkiauton ei tarvitse edes olla katsastettu tai tieliikennekelpoinen.

Pohjois-Amerikan pyöräilyterveisiä

Nokka nuuskii Amerikan ihmeitä! Vietin kymmenen päivän loman Tyynenmeren varrella sijaitsevessa kahdessa suurkaupungissa Vancouverissa (Kanada) ja Seattlessa (Yhdysvallat). Lyhyen vierailuni aikana havaitsin molemmissa kaupungeissa mielenkiintoisia piirteitä suhtaumisessa autoiluun, kävelyyn, joukkoliikenteeseen ja polkupyöräilyyn. Kirjoitan  aihealueesta ilman sen kummempaa perehtymista taustoihin ja tyydyn kertomaan vain sen minkä näin omin silmin.

Autoilu on kingi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä