Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Psykiatria

Psykiatriaan liittyviä tekstiviestejä

Etelä-Saimaan estareilla (tekstiviestipalstalla) julkaistuja psykiatriaan liittyviä tekstiviestejä

 

Kristinuskolla on vapahtaja, joka armahtaa. Suomen valtiolla on presidentti, joka armahtaa. Psykiatriasta armahtaja kuitenkin puuttuu, eli psykiatria pitäisikin välittömästi lakkauttaa armottoman luonteensa vuoksi, koska psykiatriassa ihminen ei vapaudu edes kuollessaan, vaan vasta 10 vuotta kuolemansa jälkeen. Julkaistu Etelä-Saimaan estareilla 29.1.2013.

 

En ole gynekologi, mutta...

Kulunut isompien poikien pikkutuhma slogan kuuluu: ”En ole gynekologi, mutta voinhan minä vilkaista”. Samalla tavalla tuntuu ajattelevan Irlannin entinen presidentti Mary Robinson. Hän päätyi ilman minkäänlaista lääketieteellistä tai terveystieteellistä koulutusta diagnosoimaan Arabiemiranttien hallitsijan tyttären Latifan näiden yhteisen lounaan aikana. Tällä taulapäisyydellään rouva Robinson lunasti paikkansa historiassa hyödyllisten hölmöjen kategoriassa.

Mustelmille rusikoitu poika

– Hoitaja laittoi huoneen oven kiinni ja nosti minut ryntäistä kaappia vasten. Sitten hän hakkasi päätäni seinään. https://yle.fi/uutiset/3-10400366

Sarjakuristaja todisti, oikeusjärjestelmässä ihmishengen mentävä aukko.

Sarjakuristaja Jukka Torsten Lindholm, Michael Maria Pentholm ja Michael Penttilä nimillä tunnettu psykopaatti tuntuu pyörittävän suomen lakia kuin omaansa. Kerta toisensa jälkeen hän on vapautunut kiven sisältä ja aina on käynyt se pahin. Joltaki on lähtenyt henki.

 

 

Lapsille ja nuorille tarvitaan nopeasti päihdepsykiatrista hoitoa Jyväskylässä

Jo 13-vuotias tyttö voi myydä itseään saadakseen huumeita, kertoi lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila yleisötilaisuudessa Jyväskylässä. Lasten huume- ja alkoholiongelma on riistäytynyt Jyväskylässä hanskasta.  Kaupunki leikkaa lapsilta ja vanhuksilta kilpaurheilulle.

 

”Maailman mielisairaat – yhdistykää!”

Oletko keuhkoterveyskuntoutuja jos podet astmaa tai ihoterveyskuntoutuja jos ihottumaa? Mielenterveyskuntoutuja on sanahirviö, vaikka ymmärtäisi käsitteen taustan. Elias Lönnrot olisi keksinyt paremman, mutta hän olikin hyvä lääkäri ja siis humanisti.

Ilkka Taipale haluaa erottaa työuupumuksen kunnon mielisairauksista. Sellainen on hänen mukaansa esimerkiksi skitsofrenia.

Pakkolääkityn joulu

Kun joutuu blogikirjoituksen vuoksi ylilääkärin puhutteluun, on kenties tullut tehneeksi jotain yhteiskunnallisesti tärkeää. Tuolloin kirjoitin SSRI-masennuslääkkeiden haitoista. Tehdään se tässäkin selväksi: SSRI-lääkkeet aiheuttavat itsemurhia, murhia, hallusinaatioita ja psykooseja. Myös ruumillisella puolella tulevat ongelmat pikku hiljaa vastaan. Toiset saavat haittansa heti, toiset vuosikausien käytön jälkeen. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Valtamedia ei näistä asioista puhu, sillä se on lääketeollisuuden talutusnuorassa, kuten jo 15 vuotta sitten lääkäri Antti Heikkilä totesi.

Onko psykiatria harha

Olen monasti täälläkin arvostellut psykiatria, joten haluan jakaa tämän linkin tännekin.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014090718638829_ul.shtml

Olen väittänyt, että psykiatria on uskomustiedettä.

Olen ihmetellyt miten niitä psykoosilääkkeiden kliinisiä testejä oikein suoritetaan. Suostuvatko potilaat koekaniineiksi? Onko arvioijilla koulutusta tutkimusapulaisiksi?

Miten tänä päivänä vielä voi olla käytössä sellainen diagnoosi kuin "skitsofrenia" joka suomennettuna tarkoittaa jotain jakomieliriehujaa

Hoitotakuuajat pitää puolittaa

Hoitotakuulain mukaan mielenterveysongelmista kärsivien nuorten eli alle 23-vuotiaiden on päästävä hoitoon kolmessa kuukaudessa ja sitä vanhempien kuudessa kuukaudessa.

Ihmettelen, miten kummassa noin pitkät ajat on joskus säädetty mahdollisiksi. Hoitotakuulain säätäjillä ei varmasti ole ollut omakohtaista kokemusta siitä, minkälaista on olla mielenterveyspotilaana tai mielenterveyspotilaan omaisena.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä