Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolikiintiöt

Miksi moni valitsee näissä vaaleissa Piraattipuolueen?

 

Eikö merirosvous ole epäeettistä ja laitontakin? Kunhan kansa pääsee tällaisista heitoista pitemmälle, alkaakin ääni kellossa muuttua.

 

Nykyfeminismi tai sukupuolikiintiöt eivät edusta tasa-arvoa

Me ja monet muut naiset olemme kyllästyneitä tämän nykyisen tasa-arvoaatteen irvikuvan viime vuosien tempauksiin, joiden vuoksi voidaan perustellusti sanoa, ettei nykyfeministisellä aatteella ole enää mitään tekemistä tasa-arvon kanssa.

Naiset pörssiyhtiöiden hallituksissa – 2017

Keskuskauppakamarin tuoreimmat selvitykset osoittavat pörssiyhtiöitä sitovan hallinnointikoodeihin kirjatun itsesäätelyn edistävän tehokkaasti sukupuolten tasapuolista edustajuutta pörssiyhtiöiden hallituksissa :

Miksi en ole feministi

“Miksi et ole feministi? Etkö kannata sukupuolten välistä tasa-arvoa?”, minulta kysyttiin erään koulupaneelin jälkeen. Kun kerroin, että lähtökohtien tasa-arvon puolustaminen ei vaadi sitoutumista tiettyyn ismiin, eikä feministien toiminta edes vastaa tasa-arvoa, sain vastaan lähinnä hämmennystä.

Naisjohtajista ja sukupuolikiintiöistä

Aamulehden kansainvälisenä tyttöjen päivänä julkaisema juttu naisjohtajista ja sukupuolikiintiöistä oli ristiriitainen lukukokemus. Toisaalta juttuun haastatellut naisjohtajat painottivat verkostoitumisen ja mentoroinnin tärkeyttä ennakkoluulojen ja naisille tiukempien pätevyysvaatimusten kompensoimiseksi, mutta toisaalta sanouduttiin irti sukupuolikiintiöistä keinona edistää naisjohtajuutta.

Pahoja ne kiltit tytöt

Tämän päivän Hesarissa on iso juttukokonaisuus lukioiden sukupuolittumisesta. Niinsanotut huippulukiot täyttyvät tytöistä, kun taas pojat päätyvät niihin lukioihin, joissa on alemmat keskiarvorajat.

Ylioppilaista tyttöjä on hieman yli puolet (57 prosenttia), samoin kuin yliopistotutkinnon suorittaneista (59 prosenttia).

Sukupuolikiintiöt pörssiyritysten hallinnossa - Norjan kokemuksia ym.

Myös Suomessa on virinnyt toivottu julkinen keskustelu  sukupuolten tasapuolisesta edustuksesta listayhtiöiden hallintoelimissä, lähinnä Euroopan komission tätä soveltamisalaa koskevan direktiiviehdotuksen myötä.

Sukupuolten tasapuolinen edustus pörssiyhtiöiden hallinnossa

Hallitus linjasi linjakkaasti torstaina 19.helmikuuta pitämässään kokouksessa periaatepäätöksen sukupuolten tasapuolisen edustuksen toteutumisesta pörssiyhtiöiden hallituksissa. Tarkoituksena on edistää mahdollisimman pätevien hallituksen jäsenten valintaa siten, että eri sukupuolta olevilla ehdokkailla on tasapuoliset mahdollisuudet tulla valituiksi.

Sukupuolikiintiöistä tulee luopua

Sukupuolikiintiö, eli järjestely jossa säännöin tai lain voimalla on valittava tietty osuus kumpaakin sukupuolta esim. valittaessa luottamushenkilöitä toimielimiin tai opiskelijavalinnassa; positiivisen syrjinnän muoto. [1]

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä