Persut http://hilkkamlaikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/134294/all Tue, 16 Jul 2019 18:51:08 +0300 fi Perussuomalaisia ei voi ohittaa http://01234x.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278431-perussuomalaisia-ei-voi-ohittaa <p>Kiva poliitikko lupasi vappuna satasia eläkeläisille ja työttömille. Kannattaa tarkistaa taskunsa, josko se siellä jo olisi. Hoitajamitoituskin luvattiin laittaa kuntoon. Oppivelvollisuutta pidennetään. Poliiseja lisää. Puoluetukea lisää. Sote toteutuu. Eikä tässä vielä kaikki. Lisäbonuksena tuhat lääkäriä! Kaikki tämä yhdellä hallituskaudella. Tästä tarjouksesta ei voi kieltäytyä. Jokaiselle jotakin ja ulkomaillekin; kehitysapua kasvatetaan. Mutta tärkein tehtiin ensin eli perusuomalaiset, vaalivoittajat siirrettiin eduskunnassa istumaan lehtikuvaajien lehterin alle.</p><p>Perussuomalaisten kannatuksen nousu ei kuitenkaan pysähtynyt tähän, niin kuin ei sosiaalidemokraattien kannatuksen laskukaan. Mielipidemittausten mukaan persut ovat nyt suurin puolue. Sdp:n katteettomilla vappu- ja vaalilupauksilla saavutettu laiha vaalivoitto sulaa ja sulaa. On vappukrapulan aika.&nbsp; Populistihallitus yrittää kääntää kehityksen suuntaan lupaamalla kannattajilleen rahaa, jota ei ole. Rahoitus on kiinni maailmantalouden kehityksestä, mikä ei hyvältä näytä. Otetaan siis velkaa. Vai kaadetaanko asia työttömän niskaan? Antti Rinteen mielestä meillä ei ole varaa maailmaan, jossa chillaillaan. Mikä tarkoittaa, että työttömät hengailevat.</p><p>Mutta onhan hallituksella ja EU:lla se yhteinen arvopohja ja ihmiskäsitys, vaikka sitä ei ole paremmin avattukaan. Se on ilmeisesti sitä, että rajat auki ja tervetuloa. Pakolaisten motiiveja ei sovi epäillä ja papereita kysellä. Kiva poliitikko ei sano, että tässä menee Suomen raja.&nbsp; Ja että täällä eletään maan tavalla.</p><p>Perussuomalaisia äänesti yli puoli miljoonaa suomalaista. Persuja äänestettiin Enontekiöltä Eiraan. Kaikista yhteiskuntaluokista, vaikkei siitä huudellakaan. Et voi ottaa kaupungilla kahta askelta ilman, ettet törmäisi perussuomalaisia äänestäneeseen. Perussuomalaiset ovat Suomen suurin työväenpuolue ja merkittävä yrittäjäpuolue. Tämä on otettava tosissaan. Se on demokratiaa.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kiva poliitikko lupasi vappuna satasia eläkeläisille ja työttömille. Kannattaa tarkistaa taskunsa, josko se siellä jo olisi. Hoitajamitoituskin luvattiin laittaa kuntoon. Oppivelvollisuutta pidennetään. Poliiseja lisää. Puoluetukea lisää. Sote toteutuu. Eikä tässä vielä kaikki. Lisäbonuksena tuhat lääkäriä! Kaikki tämä yhdellä hallituskaudella. Tästä tarjouksesta ei voi kieltäytyä. Jokaiselle jotakin ja ulkomaillekin; kehitysapua kasvatetaan. Mutta tärkein tehtiin ensin eli perusuomalaiset, vaalivoittajat siirrettiin eduskunnassa istumaan lehtikuvaajien lehterin alle.

Perussuomalaisten kannatuksen nousu ei kuitenkaan pysähtynyt tähän, niin kuin ei sosiaalidemokraattien kannatuksen laskukaan. Mielipidemittausten mukaan persut ovat nyt suurin puolue. Sdp:n katteettomilla vappu- ja vaalilupauksilla saavutettu laiha vaalivoitto sulaa ja sulaa. On vappukrapulan aika.  Populistihallitus yrittää kääntää kehityksen suuntaan lupaamalla kannattajilleen rahaa, jota ei ole. Rahoitus on kiinni maailmantalouden kehityksestä, mikä ei hyvältä näytä. Otetaan siis velkaa. Vai kaadetaanko asia työttömän niskaan? Antti Rinteen mielestä meillä ei ole varaa maailmaan, jossa chillaillaan. Mikä tarkoittaa, että työttömät hengailevat.

Mutta onhan hallituksella ja EU:lla se yhteinen arvopohja ja ihmiskäsitys, vaikka sitä ei ole paremmin avattukaan. Se on ilmeisesti sitä, että rajat auki ja tervetuloa. Pakolaisten motiiveja ei sovi epäillä ja papereita kysellä. Kiva poliitikko ei sano, että tässä menee Suomen raja.  Ja että täällä eletään maan tavalla.

Perussuomalaisia äänesti yli puoli miljoonaa suomalaista. Persuja äänestettiin Enontekiöltä Eiraan. Kaikista yhteiskuntaluokista, vaikkei siitä huudellakaan. Et voi ottaa kaupungilla kahta askelta ilman, ettet törmäisi perussuomalaisia äänestäneeseen. Perussuomalaiset ovat Suomen suurin työväenpuolue ja merkittävä yrittäjäpuolue. Tämä on otettava tosissaan. Se on demokratiaa.

 

]]>
16 http://01234x.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278431-perussuomalaisia-ei-voi-ohittaa#comments 2019 eduskuntavaalit Persut Puolueiden tavoitteet ja vaalilupaukset Tue, 16 Jul 2019 15:51:08 +0000 Ukko Bamberg http://01234x.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278431-perussuomalaisia-ei-voi-ohittaa
Nautimme sananvapaudesta - Mutta monille se ei riitä http://pekkasiikala11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278023-nautimme-sanavapaudesta-mutta-monile-se-ei-riita <p>Sananvapaus on hieno ja hyvin yksinkertainen asia, sellainen josta saamme Suomessa kaikki nauttia joka ikinen päivä. Tosin näinkin yksinkertainen asia on joillekin liian vaikea ymmärrettäväksi, koska he kuvittelevat että sananvapaus on yhtä kuin kontrollimaton hillittömyys.</p><p>On hyvin surullista ja ikävää että jotkut poliitikot ja poliittiset piirit pitävät tapanaan väitttää että Suomessa sanavapaus on kaventunut, tai sitä ei ole riittävästi, tai sitä ei muka olisi yhtälaisesti kaikilla.</p><p><a href="https://yle.fi/uutiset/3-10859982" title="https://yle.fi/uutiset/3-10859982">https://yle.fi/uutiset/3-10859982</a></p><p>Mestariksi julistettu persujen puoluejohtaja Halla-aho on yksi tunnetuimmista valittajista, ja hänen oppilaansa ovat &nbsp;- &nbsp;täälläkin &nbsp;- &nbsp; kitisseet sananvapauden puuttumisesta ainakin kymmenen vuotta.</p><p>Suomessa sananvapaus voi kuitenkin harvinaisen hyvin, samoin lehdistönvapaus. Sensuuria ei esiinny lainkaan.</p><p>Jään odottamaan uskaltaako joku olla eri mieltä, ja jos uskaltaa ja on, niin millaisin perusteluin.</p><p>Huomautan heti, että perusteluksi ei riitä se, että Uusi Suomi on poistanut jonkun kirjoituksen, saati se että Siikala on bannannut jonkuin kommentoijan.</p><p><a href="https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje" title="https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje">https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje</a></p> Sananvapaus on hieno ja hyvin yksinkertainen asia, sellainen josta saamme Suomessa kaikki nauttia joka ikinen päivä. Tosin näinkin yksinkertainen asia on joillekin liian vaikea ymmärrettäväksi, koska he kuvittelevat että sananvapaus on yhtä kuin kontrollimaton hillittömyys.

On hyvin surullista ja ikävää että jotkut poliitikot ja poliittiset piirit pitävät tapanaan väitttää että Suomessa sanavapaus on kaventunut, tai sitä ei ole riittävästi, tai sitä ei muka olisi yhtälaisesti kaikilla.

https://yle.fi/uutiset/3-10859982

Mestariksi julistettu persujen puoluejohtaja Halla-aho on yksi tunnetuimmista valittajista, ja hänen oppilaansa ovat  -  täälläkin  -   kitisseet sananvapauden puuttumisesta ainakin kymmenen vuotta.

Suomessa sananvapaus voi kuitenkin harvinaisen hyvin, samoin lehdistönvapaus. Sensuuria ei esiinny lainkaan.

Jään odottamaan uskaltaako joku olla eri mieltä, ja jos uskaltaa ja on, niin millaisin perusteluin.

Huomautan heti, että perusteluksi ei riitä se, että Uusi Suomi on poistanut jonkun kirjoituksen, saati se että Siikala on bannannut jonkuin kommentoijan.

https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

]]>
79 http://pekkasiikala11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278023-nautimme-sanavapaudesta-mutta-monile-se-ei-riita#comments Länsimainen sananvapauskäsitys Persut Sananvapaus Solvaaminen Vihapuhe Thu, 04 Jul 2019 12:31:56 +0000 Pekka Siikala http://pekkasiikala11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278023-nautimme-sanavapaudesta-mutta-monile-se-ei-riita
Neitsytmatka http://jonilammela6.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277958-neitsytmatka Perussuomalaisiin liittyminen on merkinnyt minulle monen neitsyyden menettämistä ja uusia, miltei nimenomaan positiivisia kokemuksia. Puoluekokousneitsyys ja Herra puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kättely olkoot esimerkkejä niistä monista neitsyyksistä, joita olen menettänyt. Ennen puoluekokousta, sinne matkalle lähtöä ja jäsenistön tapaamista elin vahvasti uutisverhon takana. Ennakkoluulot olivat, että miltei kaikki ärisisivät maahanmuuttajista ja rinteen hallituksesta. Eikä siinä, olisihan aika kulunut niinkin. Mutta yllättätyksekseni puhe näistä kahdesta aiheesta oli varsin vähäistä. Ylivoimaisesti eniten iloittiin puolueen yhtenäisyyttä ja tottakai suuria kannatuslukuja seuraavaksi tuli sosiaaliset ja koulutukseen liittyvät kysymykset. Kasvot joissa hymy ei komeillut olivat hyvin vähissä. "Puudelit" olivat jättäneet puolueen ja kokeneet "arvoisensa kohtalon". Entonationalismin aatetta eivät monet jututtelemani jäsenet kokeneet omakseen. En itsekkään näe sitä ratkaisuna, vaan pikemminkin vahvana reaktiona pakolaiskriisiin. Kuten eräs uusi tuttavani kokouksesta osuvasti heistä sanoi, he ovat "pölyä pöydän pinnalla". Journalistit löysivät monia tulkintoja herra puheenjohtaja Jussi Halla-ahon pukeutumisesta. On selvää, että mielikuvitusta toimittajilta ei puuttunut. Ihmettelenkin, kun eivät kensineet tehdä juttua Ruotsin kanssa romatisoinnista tarjolla olleiden (ja aivan sairaan hyvien) lihapullien johdosta. Haluan kuitenkin huomauttaa muita jäseniä siitä, että olemme kaikki tavallaan puolueemme käveleviä mainoskylttejä. Olemme omien puolella, yhteisellä asialla. Suomen asialla. Kiitän lämpimästi muistoista joista tulen kantamaan hautaani asti. Kiitos.<div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> 5 http://jonilammela6.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277958-neitsytmatka#comments Persut Perussuomalaiset Puoluekokous Tampere Tue, 02 Jul 2019 17:19:54 +0000 Joni Lammela http://jonilammela6.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277958-neitsytmatka Suvaitsemattomuutta http://1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277565-suvaitsemattomuutta <p>&rdquo;Markku Huusko on sensuroiva, rasistinen ja selkeästi valehtelija vielä kaupan päälle. Häpeällistä toimintaa ukolta. Aion tuoda tämän faktan yhä uudestaan ja uudestaan esille, kunnes Markku tekee julkisen anteeksipyynnön harjoittamastaan törkeästä sensuurista ja rasismista.&rdquo;</p><p>Kommenti on Anter Yasan ja löyttyy Markku Huuskon sivulta,&nbsp;</p><p>Kieltämättä, minullakin nousi itsellekin pystyyn ne muutamat hiukset, joka minulla on vielä päässä. &nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Korrektisempi ilmaisua olisi ollut vääriä mielipiteitä syrjivä ja muunneltua totuutta esiin tuotava, pöyristyvä toiminta Markku Huuskolta, (sen lisäksi hän vaati julkisen anteeksipyyntö), suomessa nyt ei olla totuttu vaatimaan anteeksipyyntö muilta, kun persuilta.</p><p>&nbsp;</p><p>Anter Yasa on maahanmuuttaja Levantin alueelta, jossa keskustelukulttuuri ja itsensä ilmaisu ovat hiukan suomessa totuttua kiivaampi ja värikkäämpi.</p><p>&nbsp;</p><p>Hyvin harvoin päästetään ääneen suorassa lähetyksessä TV:ssä Lähi-Idän tai Pohjois-Afrikasta kotoisin olevia koska ilmaisut ovat kutakuinkin Anter Yasan tyylisiä ja persujen kannatus saataisi nousta yli 50%.</p><p>&nbsp;</p><p>Ranskassa on Charlie Hebdo niminen julkaisu, julkaisun toimitus joutui taannoin terroristisen hyökkäyksen kohteeksi.</p><p>Julkaisu on vasemmistotaustainen ja arvostele rajusti melko tasapuolisesti erisuuntaiset Aabraham uskonnot, osansa saavat niin kristinusko, juutalaisuus ja islam.</p><p>&nbsp;</p><p>Terroristihyökkäyksen jälkeen EU:n valtioiden edustajat esiintyivät tekopyhäisesti sanan vapauta puolustavassa (Je suis Charlie) valokuvassa, suomi edusti Aleksander Stubb.</p><p>&nbsp;</p><p>Charlie Hebdon tyylisen julkaisu tuskin suvaittaisiin suomessa lainkaan, kansankiihotus ja vihapuhesyytökset olisivat jonossa joka kerta kun lehti ilmeistysi.</p><p>&nbsp;</p><p>Jotenkin minulla on syntynyt se kuva, että suomi ei ole valmis suvaitsemaan erilaisuutta, vaikka itsensä liberaaliseksi tituleeraavien korulauseessa ja tyhjä täynnä olevissa juhlapuheessa niin vaaditaan.</p><p>&nbsp;</p><p>Perusnuorten twiterissa julkaisema poliittisesti epäkorrektilla tekstillä varustettu valokuvan näköiset ihmiset pitää suvaita kuvassa, mutta heitä ei suvaita päästä ääneen ainakaan suorassa lähetyksessä.</p><p>&nbsp;</p><hr /><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> ”Markku Huusko on sensuroiva, rasistinen ja selkeästi valehtelija vielä kaupan päälle. Häpeällistä toimintaa ukolta. Aion tuoda tämän faktan yhä uudestaan ja uudestaan esille, kunnes Markku tekee julkisen anteeksipyynnön harjoittamastaan törkeästä sensuurista ja rasismista.”

Kommenti on Anter Yasan ja löyttyy Markku Huuskon sivulta, 

Kieltämättä, minullakin nousi itsellekin pystyyn ne muutamat hiukset, joka minulla on vielä päässä.  

 

Korrektisempi ilmaisua olisi ollut vääriä mielipiteitä syrjivä ja muunneltua totuutta esiin tuotava, pöyristyvä toiminta Markku Huuskolta, (sen lisäksi hän vaati julkisen anteeksipyyntö), suomessa nyt ei olla totuttu vaatimaan anteeksipyyntö muilta, kun persuilta.

 

Anter Yasa on maahanmuuttaja Levantin alueelta, jossa keskustelukulttuuri ja itsensä ilmaisu ovat hiukan suomessa totuttua kiivaampi ja värikkäämpi.

 

Hyvin harvoin päästetään ääneen suorassa lähetyksessä TV:ssä Lähi-Idän tai Pohjois-Afrikasta kotoisin olevia koska ilmaisut ovat kutakuinkin Anter Yasan tyylisiä ja persujen kannatus saataisi nousta yli 50%.

 

Ranskassa on Charlie Hebdo niminen julkaisu, julkaisun toimitus joutui taannoin terroristisen hyökkäyksen kohteeksi.

Julkaisu on vasemmistotaustainen ja arvostele rajusti melko tasapuolisesti erisuuntaiset Aabraham uskonnot, osansa saavat niin kristinusko, juutalaisuus ja islam.

 

Terroristihyökkäyksen jälkeen EU:n valtioiden edustajat esiintyivät tekopyhäisesti sanan vapauta puolustavassa (Je suis Charlie) valokuvassa, suomi edusti Aleksander Stubb.

 

Charlie Hebdon tyylisen julkaisu tuskin suvaittaisiin suomessa lainkaan, kansankiihotus ja vihapuhesyytökset olisivat jonossa joka kerta kun lehti ilmeistysi.

 

Jotenkin minulla on syntynyt se kuva, että suomi ei ole valmis suvaitsemaan erilaisuutta, vaikka itsensä liberaaliseksi tituleeraavien korulauseessa ja tyhjä täynnä olevissa juhlapuheessa niin vaaditaan.

 

Perusnuorten twiterissa julkaisema poliittisesti epäkorrektilla tekstillä varustettu valokuvan näköiset ihmiset pitää suvaita kuvassa, mutta heitä ei suvaita päästä ääneen ainakaan suorassa lähetyksessä.

 


 

]]>
41 http://1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277565-suvaitsemattomuutta#comments Liberaalit Maahanmuutto Persut Sananvapaus Fri, 21 Jun 2019 02:51:16 +0000 Freddy Van Vonterghem http://1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277565-suvaitsemattomuutta
Rinteen hallituksen epäonnistuminen http://artoartovihavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276843-rinteen-hallituksen-epaonnistuminen <p>Rinteen hallitus ei ole edes kasassa, ministereitä ei ole nimetty, eikä valtiovarainministeriö ole ennättänyt vielä tarkistaa hallitusohjelman taloudellista puolta, pilkkuja on vielä viilaamatta.</p><p>Silti hallituksen epäonnistumista on julkisuudessa povattu ja näyttää siltä että hallituksen epäonnistumisen suhteen on olemassa suuria toiveita. &nbsp;Oppositio toivoo hallituksen epäonnistumista, samoin moni blogisti. Heille olisi karvas pettymys jos hallitus onnistuisi tavoitteissaan parantaa kukluyhteyksiä, satsata koulutukseen, vanhusten hoitoon ja eläkeläisten hyvinvointiin, nostaa työllisyysaste 75%:iin, ratkaista SOTE&nbsp; ja kaikki tämä ilman että Suomi ottaisi&nbsp; yhtään lisää velkaa.</p><p>Hallitus olisi täten ensimmäinen hallitus Lipposen hallituksen jälkeen, joka ei ottaisi lisää velkaa. &nbsp;En nyt kyllä niin tarkkaan muista. Taisi se valtiontalous Lipposen jälkeen olla niin hyvässä kunnossa että siinä heti perään joku porvarihallituskin pääsi jakamaan jakovaraa kansalle valtion ylijäämästä, ilman lisävelanottoa.&nbsp;&nbsp;</p><p>Taisi olla valtiovarainministeri Katainen viimeinen valtiovarinministeri, jolla oli budjetissaan jakovaraa, ainakin aluksi. Sitten ei voinutkaan enää ottaa valtion kassasta rahaa veronalennuksiin, vaan piti ryhtyä sitä varten lainaamaan rahaa.</p><p>Olisi se nyt eräille tahoille, erityisesti oppositiotahoille, todella katkera ja suuri &nbsp;pettymys, jos Rinteen hallituksen ei tarvitsisi lainata lisää rahaa, jos kilpailukyky saataisiin työmarkkinajärjestöjen neuvotteluissa kohdilleen, jos työllisyys kohenisi sinne jonnekin 75%:iin ja jos vielä SOTE:kin saataisiin raiteilleen ja vanhusten ja eläkeläistenkin asiat saataisiin kuntoon.</p><p><strong>Kumma juttu muuten miksi hyvä ei kaikille kelpaa,</strong> minulle ainakin kelpaa, vierastan vain sitä maakuntahallintoa.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Rinteen hallitus ei ole edes kasassa, ministereitä ei ole nimetty, eikä valtiovarainministeriö ole ennättänyt vielä tarkistaa hallitusohjelman taloudellista puolta, pilkkuja on vielä viilaamatta.

Silti hallituksen epäonnistumista on julkisuudessa povattu ja näyttää siltä että hallituksen epäonnistumisen suhteen on olemassa suuria toiveita.  Oppositio toivoo hallituksen epäonnistumista, samoin moni blogisti. Heille olisi karvas pettymys jos hallitus onnistuisi tavoitteissaan parantaa kukluyhteyksiä, satsata koulutukseen, vanhusten hoitoon ja eläkeläisten hyvinvointiin, nostaa työllisyysaste 75%:iin, ratkaista SOTE  ja kaikki tämä ilman että Suomi ottaisi  yhtään lisää velkaa.

Hallitus olisi täten ensimmäinen hallitus Lipposen hallituksen jälkeen, joka ei ottaisi lisää velkaa.  En nyt kyllä niin tarkkaan muista. Taisi se valtiontalous Lipposen jälkeen olla niin hyvässä kunnossa että siinä heti perään joku porvarihallituskin pääsi jakamaan jakovaraa kansalle valtion ylijäämästä, ilman lisävelanottoa.  

Taisi olla valtiovarainministeri Katainen viimeinen valtiovarinministeri, jolla oli budjetissaan jakovaraa, ainakin aluksi. Sitten ei voinutkaan enää ottaa valtion kassasta rahaa veronalennuksiin, vaan piti ryhtyä sitä varten lainaamaan rahaa.

Olisi se nyt eräille tahoille, erityisesti oppositiotahoille, todella katkera ja suuri  pettymys, jos Rinteen hallituksen ei tarvitsisi lainata lisää rahaa, jos kilpailukyky saataisiin työmarkkinajärjestöjen neuvotteluissa kohdilleen, jos työllisyys kohenisi sinne jonnekin 75%:iin ja jos vielä SOTE:kin saataisiin raiteilleen ja vanhusten ja eläkeläistenkin asiat saataisiin kuntoon.

Kumma juttu muuten miksi hyvä ei kaikille kelpaa, minulle ainakin kelpaa, vierastan vain sitä maakuntahallintoa.

 

]]>
100 http://artoartovihavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276843-rinteen-hallituksen-epaonnistuminen#comments Hallitusneuvottelut 2019 Persut Rinteen hallitus Sat, 01 Jun 2019 18:06:44 +0000 Arto Vihavainen http://artoartovihavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276843-rinteen-hallituksen-epaonnistuminen
Halla-aho, heimojohtaja http://nikoeskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276527-halla-aho-heimojohtaja <p><em>Perussuomalaiset näkee Euroopan unionin kuten aikanaan heimot näki itsensä ja asemansa muiden heimojen joukossa. Voidaan käydä kauppaa ja vaihtaa sitä osaamista, sekä tavaroita joita ei itse kyetä tuottamaan. Saadaan hallinto pidettyä niin, että heimo pysyy johdon näpeissä ja hyödyllisenä johdon ajatuksille. Sosiaalidemokratia ajattelee Euroopan unionin paitsi tärkeänä kauppaalueena ja suurena kotimarkkina-alueena mutta myös sosiaalisen ulottuvuuden kautta. Sosialidemokratia kokee suuremman alueen olevan kykevämpi järjestämään parempia elinolosuhteita ihmisille ja ratkaisemaan ihmiskunnalle tärkeitä ongelmia. Se on se pieni ero.</em></p><p><strong>Ilman sosiaalista ulottuvuutta emme tee Euroopan unionilla mitään</strong></p><p>Jos Euroopan unioniin ei liitetään sosiaalista ulottuvuutta, niin miksi ylläpitää Euroopan unionia? Eihän siinä olisi mitään järkeä, voisimme todella siirtyä vanhaan heimoaikaan ja tehdä sopimuksia, sekä sotia. Euroopan unionin merkitys on juuri sopia yhdessä ja nostaa ihmisten olosuhteita, sekä vapautta yhteisillä sopimuksilla. Kun ajatellaan Jussi Halla-ahon lausuntoja niin ne vievät meitä takaisin heimojen aikaan. Jussi sanoo, että meidän ei ole järkeä tehdä mitään kun Kiina tai jokin muu maa ei tee mitään. Minä ajattelen Euroopan unionista täysin toisin. Meillä on mahdollisuus näyttää suuntaa ja rakentaa yhtenäisyyttä pois heimojen ajoista.</p><p><strong>Eihän se tarkoita itsenäisyyden menettämistä vaan päinvastoin</strong></p><p>Isänmaallisuus, mitä se on? Onko se eristäytymistä ja pelkoa pärjäämisestä muiden kanssa? Minusta tuntuu, että näin välillä on. Ei Euroopan unioni tarkoita Suomen menettämistä vaan yhä parempaa itsenäisyyttä ja kulttuuria muiden joukossa. Se on mahdollisuus rauhanomaisesti jatkaa sitä henkeä ja sallivuutta mitä olemme yhdessä rakentaneet.</p><p>Olisi toki helpompaa käpertyä ja huudella nurkasta, että &rdquo;me ollaan muita parempia&rdquo;. Ei olla jos emme sitä pyri myös muille viemään ja näyttämään toteen. Tämä on kuin yritysten kilpailu, sinun on pakko löytää ratkaistavat ongelmat, olla parempi ja kehittyä jatkuvasti. Nyt levitetty itsenäisyyden menettämisen pelko lopettaa kaiken kehityksen ja edistyksen. Kansat ovat aina kehittyneet hankkimalla lisää tietoa ja osaamista, sekä olemalla työteliäämpiä ja ahkerimpia kuin muut.</p><p><strong>Rohkeus olla nostamatta kättään</strong></p><p>Se joka minut tuntee tai on lukenut minusta tietää, että olen saanut sissikoulutuksen. On vaikea kuvitella rauhanaikana annettavaa sotilaskoulutusta joka ei enempää valmista puolustamaan isänmaata ja rakentaa siihen tarvittavia taitoja. Ne minulla on mutta toivottavasti en niitä koskaan joudu käyttämään. Sissiksi alan kyllä olemaan jo ikäloppu. Mutta todellista rohkeutta on olla vahva ja puolustaa sen turvin heikkoja, ei ainoastaan hankkia valtaa ja menestystä. Joidenkin maailmassa eri taidot ja vahvuudet mahdollistavat heimojen väliset konfliktit ja aseman vahvampana heimona.</p><p>Siinäkin tulemme Euroopan unioniin ja siihen pieneen eroon. Minä ajattelen Suomen vahvuuttana kykynä pitämään omista huolta mutta myös olemaan vahva muiden puolesta. Olemme työllä ja yhtenäisyydellä rakentaneet tasa-arvoa ja sopua. Olemme onnistuneet. Koska olemme siinäkin vahvoja me voimme esimerkillä ja omalla työllä parantaa myös muiden asenteita ja yhteiskuntaa. Tarkoittaako se sitä, että annamme itsenäisyyden pois ja olemme lampaita. Ei se tarkoittaa sitä, että olemme vahvoja ja uskallamme tehdä.</p><p><strong>Loppujen lopuksi on kysymys vallasta</strong></p><p>Heimot olivat jatkuvassa sisäisessä liikkeessä. Heimojohtajan paikkaa kyttäsi kymmenet nuoremmat soturit. &rdquo;pidät minkä tapat&rdquo; oli yhteiskuntajärjestys. Heimot pärjäsivät juuri eristäytymällä ja olemalla yhteinäinen, vaikka väkisin. Yhteiskunta kehittyy jatkuvasti ja se tapahtuu aina yhdessä, suurella joukolla. Johto on aina riippuvainen asenteista ja kansan päätöksistä. Nyt seisomme yhden maailman kansakunnan suurimman kysymyksen ja päätöksen kohdalla. Uskommeko heimojohtajien puheet vai valitsemmeko yhtenäisen maailman jossa kehitys tapahtuu myös muurien ulkopuolella, yhdessä.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Perussuomalaiset näkee Euroopan unionin kuten aikanaan heimot näki itsensä ja asemansa muiden heimojen joukossa. Voidaan käydä kauppaa ja vaihtaa sitä osaamista, sekä tavaroita joita ei itse kyetä tuottamaan. Saadaan hallinto pidettyä niin, että heimo pysyy johdon näpeissä ja hyödyllisenä johdon ajatuksille. Sosiaalidemokratia ajattelee Euroopan unionin paitsi tärkeänä kauppaalueena ja suurena kotimarkkina-alueena mutta myös sosiaalisen ulottuvuuden kautta. Sosialidemokratia kokee suuremman alueen olevan kykevämpi järjestämään parempia elinolosuhteita ihmisille ja ratkaisemaan ihmiskunnalle tärkeitä ongelmia. Se on se pieni ero.

Ilman sosiaalista ulottuvuutta emme tee Euroopan unionilla mitään

Jos Euroopan unioniin ei liitetään sosiaalista ulottuvuutta, niin miksi ylläpitää Euroopan unionia? Eihän siinä olisi mitään järkeä, voisimme todella siirtyä vanhaan heimoaikaan ja tehdä sopimuksia, sekä sotia. Euroopan unionin merkitys on juuri sopia yhdessä ja nostaa ihmisten olosuhteita, sekä vapautta yhteisillä sopimuksilla. Kun ajatellaan Jussi Halla-ahon lausuntoja niin ne vievät meitä takaisin heimojen aikaan. Jussi sanoo, että meidän ei ole järkeä tehdä mitään kun Kiina tai jokin muu maa ei tee mitään. Minä ajattelen Euroopan unionista täysin toisin. Meillä on mahdollisuus näyttää suuntaa ja rakentaa yhtenäisyyttä pois heimojen ajoista.

Eihän se tarkoita itsenäisyyden menettämistä vaan päinvastoin

Isänmaallisuus, mitä se on? Onko se eristäytymistä ja pelkoa pärjäämisestä muiden kanssa? Minusta tuntuu, että näin välillä on. Ei Euroopan unioni tarkoita Suomen menettämistä vaan yhä parempaa itsenäisyyttä ja kulttuuria muiden joukossa. Se on mahdollisuus rauhanomaisesti jatkaa sitä henkeä ja sallivuutta mitä olemme yhdessä rakentaneet.

Olisi toki helpompaa käpertyä ja huudella nurkasta, että ”me ollaan muita parempia”. Ei olla jos emme sitä pyri myös muille viemään ja näyttämään toteen. Tämä on kuin yritysten kilpailu, sinun on pakko löytää ratkaistavat ongelmat, olla parempi ja kehittyä jatkuvasti. Nyt levitetty itsenäisyyden menettämisen pelko lopettaa kaiken kehityksen ja edistyksen. Kansat ovat aina kehittyneet hankkimalla lisää tietoa ja osaamista, sekä olemalla työteliäämpiä ja ahkerimpia kuin muut.

Rohkeus olla nostamatta kättään

Se joka minut tuntee tai on lukenut minusta tietää, että olen saanut sissikoulutuksen. On vaikea kuvitella rauhanaikana annettavaa sotilaskoulutusta joka ei enempää valmista puolustamaan isänmaata ja rakentaa siihen tarvittavia taitoja. Ne minulla on mutta toivottavasti en niitä koskaan joudu käyttämään. Sissiksi alan kyllä olemaan jo ikäloppu. Mutta todellista rohkeutta on olla vahva ja puolustaa sen turvin heikkoja, ei ainoastaan hankkia valtaa ja menestystä. Joidenkin maailmassa eri taidot ja vahvuudet mahdollistavat heimojen väliset konfliktit ja aseman vahvampana heimona.

Siinäkin tulemme Euroopan unioniin ja siihen pieneen eroon. Minä ajattelen Suomen vahvuuttana kykynä pitämään omista huolta mutta myös olemaan vahva muiden puolesta. Olemme työllä ja yhtenäisyydellä rakentaneet tasa-arvoa ja sopua. Olemme onnistuneet. Koska olemme siinäkin vahvoja me voimme esimerkillä ja omalla työllä parantaa myös muiden asenteita ja yhteiskuntaa. Tarkoittaako se sitä, että annamme itsenäisyyden pois ja olemme lampaita. Ei se tarkoittaa sitä, että olemme vahvoja ja uskallamme tehdä.

Loppujen lopuksi on kysymys vallasta

Heimot olivat jatkuvassa sisäisessä liikkeessä. Heimojohtajan paikkaa kyttäsi kymmenet nuoremmat soturit. ”pidät minkä tapat” oli yhteiskuntajärjestys. Heimot pärjäsivät juuri eristäytymällä ja olemalla yhteinäinen, vaikka väkisin. Yhteiskunta kehittyy jatkuvasti ja se tapahtuu aina yhdessä, suurella joukolla. Johto on aina riippuvainen asenteista ja kansan päätöksistä. Nyt seisomme yhden maailman kansakunnan suurimman kysymyksen ja päätöksen kohdalla. Uskommeko heimojohtajien puheet vai valitsemmeko yhtenäisen maailman jossa kehitys tapahtuu myös muurien ulkopuolella, yhdessä.

]]>
9 http://nikoeskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276527-halla-aho-heimojohtaja#comments Persut Sat, 25 May 2019 15:26:50 +0000 Niko Eskelinen http://nikoeskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276527-halla-aho-heimojohtaja
Nettomaksajista ja Nettosaajista. http://anttiolavisalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276286-nettomaksajista-ja-nettosaajista <p>Nettomaksaja:<em>&nbsp;kansalainen, joka maksaa&nbsp;veroja&nbsp;enemmän kuin saa rahamääräisesti&nbsp;etuuksia&nbsp;ja julkisia palveluita</em>&nbsp;(<em>työssäkäyvät suurituloiset, joilla ei ole lapsia, ovat nettomaksajia</em>).</p><p>Nettosaaja:<em>&nbsp;kansalainen, joka maksaa&nbsp;veroja&nbsp;vähemmän kuin saa rahamääräisesti&nbsp;etuuksia&nbsp;ja julkisia palveluita (opiskelijat, työttömät ja pienituloiset ovat nettosaajia</em>)</p><p>&nbsp;</p><p>Aihe, joka herättää hirmuisesti tunnelatausta ja erisortin närää kaikissa työnantajapuolen ihmisissä, sekä niissä jotka näissä työpaikoissa työskentelevät työntekijöinä, sekä niissä jotka syystä tai toisesta eivät ole työmarkkinoiden oravanpyörään mukaan lähteneet &ndash; on nettomaksajien ja nettosaajien ero.</p><p>On varsin tyypillistä tehdä jakoa näiden kahden välillä. Heikommin toimeentulevien, jopa keskiluokkaan kuuluvien kansalaisten osa tässä ajattelumallissa on nettosaajan osuus. Tämä tarkoittaa yhteiskunnallista varallisuuden mukaan tehtyä jakoa siitä, kuinka paljon työllä itsensä elättävä kansalainen maksaa veroina sitä osuutta, jonka yhteiskunnan pyörittäminen edellyttää tulla maksetuksi. Toisinsanoen &ndash; mitä vähemmän tienaat, sitä vähemmän otat vastuuta yhteiskunnan talouden rattaista ja ennenkaikkea siitä, että nuo rattaat pyörivät.</p><p>&nbsp;</p><p>Keskustelua asian ympärillä pitää käydä ja ennenkaikkea - pitää voida käydä.</p><p>Perustelu itsessään ei ole, että koska meillä on nettosaajia ja nettomaksajia, pitää tämän olla kiveenkirjoitettu tilanne.</p><p>Tosiasia on, että nettomaksajien ja nettosaajien välisen kuilun kaventamiseksi pitää nähdä vaivaa ja tehdä asioita, tai ongelma &ndash; joka kenties tänään ei ole ongelma, muuttuu todellakin ongelmaksi &ndash; ja sitten me kaikki kärsimme siitä, jostain sellaisesta&nbsp; &ndash; <strong>mitä meidän olisi pitänyt tehdä.</strong></p><p>&nbsp;</p><p><strong>RISKIPELIÄ.</strong></p><p>&nbsp;</p><p>Ratkaisun löytäminen seuraa hallitsijan asennetta. Tämä on totuus myös puhuttaessa raha &ndash; ja talouspolitiikasta. <strong>Siinä missä hyvintoimeentulevan osapuolen</strong> &rdquo;alati kasvava&rdquo; &ndash; menestys on uhattuna, tulevat he tekemään kaikkensa sen eteen, ettei mikään muuttuisi vielä huonommaksi. Tätä perustellaan usein &rdquo;yhteisen hyvän&rdquo; tai &rdquo;kaikkien edun&rdquo; tai &rdquo;kansallisten arvojen&rdquo; mukaisella liturgialla.</p><p>On helppoa unohtaa, että kun vaaditaan esimerkiksi Suomen teollisuuden säilyttämistä &rdquo;Suomessa&rdquo; silläkin uhalla, että meiltä loppuu hengitettävä ilma, tai koska rannikkokaupunkimme tullevat jäämään merenpinnan alle ilmastonmuutoksen seurauksien vuoksi &ndash; että vaihtoehtoja todellakin on. Nämä vaihtoehdot ovat luonnollisestikin vaativia vaihtoehtoja. Pitää kehittää aivan eri lihaksia, kuin millä ollaan totuttu tulemaan toimeen.</p><p>Nämä lihakset tai oikeastaan &rdquo;lihakset&rdquo; sijaitsevat korviemme välissä ja vaativat kantajiltaan muutakin kuin &rdquo;lihasmuistia&rdquo; toimiakseen. Puhun tietenkin aivotyöskentelystä.</p><p>Meidän tulevaisuutemme, kaupankäynnin, teknologian ja teollisuuden saralla on kahdella tapaa poikkeuksellinen; joko me todella lähdemme kehittämään ja kehittymään kansakuntana ja tekniikan saralla etulinjassa kulkevana jälkiteollisena yhteiskuntana tekniikkaa, tai sitten me päädymme kilpailemaan halpatuotantoa jo valmiiksi tarjoavien maiden kanssa halpatuotannon helmistä.</p><p>&nbsp;</p><p>Viimeisimmän vaihtoehdon kanssa tilanne tulee vaikuttamaan niin, että halpatuotannon tuottajat kyllä menestyvät (myös suomessa) mutta palkat ja palveluiden laatu heikkenee. Tämä johtuu suoraan siitä, että halpatuotanto on halpaa tuottaa &ndash; halpojen kustannusten ja heikkolaatuisten tuotteiden kovan menekin vuoksi. Ja koska palkat tulevat putoamaan kilpailussa muiden halpatuotannon maiden kanssa, ei palkalla saada ostettua mitään muuta kuin halpaa ja heikkolaatuista (työntekijäkustannukset/materiaalikustannukset).</p><p>Tästä johtuen nettomaksajien tilanne pysyy kohtuullisena, ellei hyvänä &ndash; mutta rajallisesti. Seuraavaksi käsissämme on&nbsp;<strong>Taloudellinen stagnaatio</strong>&nbsp;tai&nbsp;<strong>taloudellinen pysähtyneisyys</strong>&nbsp; eli yksinkertaisesti stagnaatio, joka tarkoittaa pitkä-aikaista jaksoa jolloin taloudellinen kasvu on hidasta. Taloudellinen kasvu mitataan tavallisesti&nbsp;BKT:n&nbsp;kasvun perusteella.</p><p>Tämä taas tulee johtamaan halpatuotannon määrälliseen lisääntymiseen ja markkinavarmojen ratkaisujen tekemiseen &ndash; mikä itsessään on perusteltua, mutta samaan aikaan kansantaloudelle todellista myrkkyä; tuotantoa ei uskalleta kehittää siellä, missä tuotantoa pitäisi kehittää, eli tuotekehityksen saralla &ndash; vaan pysytään pääasiassa varmassa massatuotannossa. Joka kylläkin tarjoaa voittoa omistajilleen &ndash; vaikkakin sitten ajassa mitattuna rajallisesti.</p><p>Lopputulos on, että kehitys muuttuu vähitellen markkinoiden perässä laahaavaksi, eikä edes etäisesti markkinoita luovaksi kehitykseksi.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Lopuksi</strong></p><p>Tuotanto itsessään monisyinen juttu. Sen kanssa pitää voida laskelmoida, pitää voida luoda uutta, mutta myös säilyttää jotain vanhaa. Markkinatalouden näkökulmasta asiaa ei voida kuitenkaan ihan näin yksiselitteisesti. Meidän pitää uskaltaa hypätä ulos niistä malleista, joissa meillä on hyvä ja turvallinen olla. Pitää uskaltaa luoda uutta ja nähdä vanha sellaisena, josta voidaan jotain oppia. Vanhaan maailmaan ja vanhan maailman kultaisiin päiviin ei voida kuitenkaan takertua. Ne ovat osa menneisyyttämme ja tärkeää perinnettä matkalla tulevaisuuteen. Tulevaisuus itsessään ei kuitenkaan koskaan saavuta meitä, mikäli emme uskalla irroittaa niistä käytännön malleista, rajoista ja uskomuksista, joita olemme sitkeästi vaalineet. Jos Internet &ndash; ja internetissä tapahtuva markkinoiden uudelleen muovautuminen ovat osoitus tästä. Meidän on paljon parempi olla kehityksen, tekniikan ja teollisuuden uudessa eturintamassa &ndash; kuin siellä vanhassa maailmassa, jossa kaikki aiemmin oppimamme ja ymmärtämämme on syntynyt.</p><p>Mikäli me todella haluamme loistaa ja menestyä yhteiskuntana &ndash; on meidän päästettävä irti myös siitä uskosta, että on järkevää ja merkityksellistä vaalia nettomaksajien ja nettosaajien eroja. Se, että tämän päivän nettomaksajien asema on taloudellisesti turvattu &ndash; tämän päivän teknologian, teollisuuden ja innovaatioiden kautta ei saa olla Suomen suunta vain, koska halutaan pitää kiinni kynsin ja hampain tämän päivän teknologiasta ja teollisuudesta. Tulevaisuuden pitää olla kehitykseltään, arvoiltaan ja edistykseltään parempi meille kaikille, riippumatta siitä &ndash; kuulummeko nettomaksajien vaiko nettosaajien kansanryhmään.</p><p>&nbsp;</p><p>Anttiolavi Salonen</p><p><a href="https://www.mielenkartta.fi/politiikka/">https://www.mielenkartta.fi/politiikka/</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Nettomaksaja: kansalainen, joka maksaa veroja enemmän kuin saa rahamääräisesti etuuksia ja julkisia palveluita (työssäkäyvät suurituloiset, joilla ei ole lapsia, ovat nettomaksajia).

Nettosaaja: kansalainen, joka maksaa veroja vähemmän kuin saa rahamääräisesti etuuksia ja julkisia palveluita (opiskelijat, työttömät ja pienituloiset ovat nettosaajia)

 

Aihe, joka herättää hirmuisesti tunnelatausta ja erisortin närää kaikissa työnantajapuolen ihmisissä, sekä niissä jotka näissä työpaikoissa työskentelevät työntekijöinä, sekä niissä jotka syystä tai toisesta eivät ole työmarkkinoiden oravanpyörään mukaan lähteneet – on nettomaksajien ja nettosaajien ero.

On varsin tyypillistä tehdä jakoa näiden kahden välillä. Heikommin toimeentulevien, jopa keskiluokkaan kuuluvien kansalaisten osa tässä ajattelumallissa on nettosaajan osuus. Tämä tarkoittaa yhteiskunnallista varallisuuden mukaan tehtyä jakoa siitä, kuinka paljon työllä itsensä elättävä kansalainen maksaa veroina sitä osuutta, jonka yhteiskunnan pyörittäminen edellyttää tulla maksetuksi. Toisinsanoen – mitä vähemmän tienaat, sitä vähemmän otat vastuuta yhteiskunnan talouden rattaista ja ennenkaikkea siitä, että nuo rattaat pyörivät.

 

Keskustelua asian ympärillä pitää käydä ja ennenkaikkea - pitää voida käydä.

Perustelu itsessään ei ole, että koska meillä on nettosaajia ja nettomaksajia, pitää tämän olla kiveenkirjoitettu tilanne.

Tosiasia on, että nettomaksajien ja nettosaajien välisen kuilun kaventamiseksi pitää nähdä vaivaa ja tehdä asioita, tai ongelma – joka kenties tänään ei ole ongelma, muuttuu todellakin ongelmaksi – ja sitten me kaikki kärsimme siitä, jostain sellaisesta  – mitä meidän olisi pitänyt tehdä.

 

RISKIPELIÄ.

 

Ratkaisun löytäminen seuraa hallitsijan asennetta. Tämä on totuus myös puhuttaessa raha – ja talouspolitiikasta. Siinä missä hyvintoimeentulevan osapuolen ”alati kasvava” – menestys on uhattuna, tulevat he tekemään kaikkensa sen eteen, ettei mikään muuttuisi vielä huonommaksi. Tätä perustellaan usein ”yhteisen hyvän” tai ”kaikkien edun” tai ”kansallisten arvojen” mukaisella liturgialla.

On helppoa unohtaa, että kun vaaditaan esimerkiksi Suomen teollisuuden säilyttämistä ”Suomessa” silläkin uhalla, että meiltä loppuu hengitettävä ilma, tai koska rannikkokaupunkimme tullevat jäämään merenpinnan alle ilmastonmuutoksen seurauksien vuoksi – että vaihtoehtoja todellakin on. Nämä vaihtoehdot ovat luonnollisestikin vaativia vaihtoehtoja. Pitää kehittää aivan eri lihaksia, kuin millä ollaan totuttu tulemaan toimeen.

Nämä lihakset tai oikeastaan ”lihakset” sijaitsevat korviemme välissä ja vaativat kantajiltaan muutakin kuin ”lihasmuistia” toimiakseen. Puhun tietenkin aivotyöskentelystä.

Meidän tulevaisuutemme, kaupankäynnin, teknologian ja teollisuuden saralla on kahdella tapaa poikkeuksellinen; joko me todella lähdemme kehittämään ja kehittymään kansakuntana ja tekniikan saralla etulinjassa kulkevana jälkiteollisena yhteiskuntana tekniikkaa, tai sitten me päädymme kilpailemaan halpatuotantoa jo valmiiksi tarjoavien maiden kanssa halpatuotannon helmistä.

 

Viimeisimmän vaihtoehdon kanssa tilanne tulee vaikuttamaan niin, että halpatuotannon tuottajat kyllä menestyvät (myös suomessa) mutta palkat ja palveluiden laatu heikkenee. Tämä johtuu suoraan siitä, että halpatuotanto on halpaa tuottaa – halpojen kustannusten ja heikkolaatuisten tuotteiden kovan menekin vuoksi. Ja koska palkat tulevat putoamaan kilpailussa muiden halpatuotannon maiden kanssa, ei palkalla saada ostettua mitään muuta kuin halpaa ja heikkolaatuista (työntekijäkustannukset/materiaalikustannukset).

Tästä johtuen nettomaksajien tilanne pysyy kohtuullisena, ellei hyvänä – mutta rajallisesti. Seuraavaksi käsissämme on Taloudellinen stagnaatio tai taloudellinen pysähtyneisyys  eli yksinkertaisesti stagnaatio, joka tarkoittaa pitkä-aikaista jaksoa jolloin taloudellinen kasvu on hidasta. Taloudellinen kasvu mitataan tavallisesti BKT:n kasvun perusteella.

Tämä taas tulee johtamaan halpatuotannon määrälliseen lisääntymiseen ja markkinavarmojen ratkaisujen tekemiseen – mikä itsessään on perusteltua, mutta samaan aikaan kansantaloudelle todellista myrkkyä; tuotantoa ei uskalleta kehittää siellä, missä tuotantoa pitäisi kehittää, eli tuotekehityksen saralla – vaan pysytään pääasiassa varmassa massatuotannossa. Joka kylläkin tarjoaa voittoa omistajilleen – vaikkakin sitten ajassa mitattuna rajallisesti.

Lopputulos on, että kehitys muuttuu vähitellen markkinoiden perässä laahaavaksi, eikä edes etäisesti markkinoita luovaksi kehitykseksi.

 

Lopuksi

Tuotanto itsessään monisyinen juttu. Sen kanssa pitää voida laskelmoida, pitää voida luoda uutta, mutta myös säilyttää jotain vanhaa. Markkinatalouden näkökulmasta asiaa ei voida kuitenkaan ihan näin yksiselitteisesti. Meidän pitää uskaltaa hypätä ulos niistä malleista, joissa meillä on hyvä ja turvallinen olla. Pitää uskaltaa luoda uutta ja nähdä vanha sellaisena, josta voidaan jotain oppia. Vanhaan maailmaan ja vanhan maailman kultaisiin päiviin ei voida kuitenkaan takertua. Ne ovat osa menneisyyttämme ja tärkeää perinnettä matkalla tulevaisuuteen. Tulevaisuus itsessään ei kuitenkaan koskaan saavuta meitä, mikäli emme uskalla irroittaa niistä käytännön malleista, rajoista ja uskomuksista, joita olemme sitkeästi vaalineet. Jos Internet – ja internetissä tapahtuva markkinoiden uudelleen muovautuminen ovat osoitus tästä. Meidän on paljon parempi olla kehityksen, tekniikan ja teollisuuden uudessa eturintamassa – kuin siellä vanhassa maailmassa, jossa kaikki aiemmin oppimamme ja ymmärtämämme on syntynyt.

Mikäli me todella haluamme loistaa ja menestyä yhteiskuntana – on meidän päästettävä irti myös siitä uskosta, että on järkevää ja merkityksellistä vaalia nettomaksajien ja nettosaajien eroja. Se, että tämän päivän nettomaksajien asema on taloudellisesti turvattu – tämän päivän teknologian, teollisuuden ja innovaatioiden kautta ei saa olla Suomen suunta vain, koska halutaan pitää kiinni kynsin ja hampain tämän päivän teknologiasta ja teollisuudesta. Tulevaisuuden pitää olla kehitykseltään, arvoiltaan ja edistykseltään parempi meille kaikille, riippumatta siitä – kuulummeko nettomaksajien vaiko nettosaajien kansanryhmään.

 

Anttiolavi Salonen

https://www.mielenkartta.fi/politiikka/

]]>
0 http://anttiolavisalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276286-nettomaksajista-ja-nettosaajista#comments Kokoomus Nettomaksaja Persut Teollisuus Verotus Tue, 21 May 2019 13:18:23 +0000 Anttiolavi Salonen http://anttiolavisalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276286-nettomaksajista-ja-nettosaajista
Kotron avaus sai lämpimän vastaanoton Venäjällä http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276269-kotron-avaus-sai-lampiman-vastaanoton-venajalla <p>Venäläiset uutissivustot kirjoittavat lämpimään sävyyn persujen eurovaaliehdokas Olli Kotron tekemistä yhteistyötarjouksista Venäjälle. News.ru käyttää uutisensa kuvituksena kuvaa Jussi Halla-ahosta vaaliteltalla.</p><p>Huomiota ovat saaneet erityisesti Kotron ehdotus venäläis-suomalaisesta yliopistosta ja Yhdysvaltain ESTA-ohjelman kaltaisesta viisumivapaudesta. Monilla sivustoilla siteerataan Kotroa myös siitä, että venäläisten ja suomalaisten luonteessa on paljon yhteistä ja että löydämme helposti &quot;yhteisen kielen&quot; venäläisten kanssa. Suomi on valmis &quot;dialogiin&quot; ilman Brysselin ohjeita - tässä Vladimir Putinin ja persujen tavoitteet käyvät täydellisesti yhteen.</p><p>Ilmassa suorastaan tuoksuu slaavilainen poskipusu. Tällainen rakkaus kyllä sulattaa sen negatiivisuuden ja epäluulon, joka persujen puheenjohtajasta Jussi Halla-ahosta usein henkii. Äänestä Suomi takaisin - jopa takaisin Venäjän osaksi?</p><p>Onko &quot;Paasikiven-Kekkosen linjasta&quot; puhuva kielimies Kotro uusi Urho Kekkonen? Yhtä moraaliton ja häikäilemätön hän ainakin on, kuten Svenska Ylen vaalitentin eilen katsoneet tietävät. Eilen hän syytti Ilta-Sanomia, joka oli kääntänyt hänen haastatteluaan venäläisestä EADailystä aivan oikein, tietäen hyvin, että persujen pölhöimmille kannattajille menee mikä tahansa läpi. Ja tietäen lisäksi sen, että kohu auttaa häntä saamaan viestiään läpi myös Venäjällä.</p><p>Polititsheskoe obozrenie-sivusto tiivistää analyysinsä seuraavasti:</p><p>&quot;И хотя он выражает едва ли не волю народа, политика, которой придерживается официальный Хельсинки очень далека от тех здравых мыслей, которые были высказаны представителем партии &laquo;Истинные финны&raquo;. Члены этой партии не имеют большого влияния на принятие решений по внутренней и внешней политике.&quot;</p><p>&quot;Ja vaikka (Kotro) ilmaisee itse asiassa kansan tahdon, se politiikka, jota virallinen Helsinki harjoittaa, on todella kaukana siitä terveestä ajattelusta, jota Perussuomalaisten edustaja tuo esille. Tämän puolueen jäsenillä ei ole suurta vaikutusvaltaa päätöksiin (Suomen) sisä- tai ulkopolitiikassa.&quot;</p><p>Mutta mehän tiedämme, että tähän saadaan muutos vaaliuurnilla. URAA!</p><p><a href="https://politobzor.net/195274-finlyandiya-hochet-dialog-s-rossiey-bez-podskazok-es.html">https://politobzor.net/195274-finlyandiya-hochet-dialog-s-rossiey-bez-podskazok-es.html</a></p><p><a href="https://news.ru/v-mire/rossijsko-finskij-universitet-predlozhili-sozdat-v-finlyandii/">https://news.ru/v-mire/rossijsko-finskij-universitet-predlozhili-sozdat-v-finlyandii/</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Venäläiset uutissivustot kirjoittavat lämpimään sävyyn persujen eurovaaliehdokas Olli Kotron tekemistä yhteistyötarjouksista Venäjälle. News.ru käyttää uutisensa kuvituksena kuvaa Jussi Halla-ahosta vaaliteltalla.

Huomiota ovat saaneet erityisesti Kotron ehdotus venäläis-suomalaisesta yliopistosta ja Yhdysvaltain ESTA-ohjelman kaltaisesta viisumivapaudesta. Monilla sivustoilla siteerataan Kotroa myös siitä, että venäläisten ja suomalaisten luonteessa on paljon yhteistä ja että löydämme helposti "yhteisen kielen" venäläisten kanssa. Suomi on valmis "dialogiin" ilman Brysselin ohjeita - tässä Vladimir Putinin ja persujen tavoitteet käyvät täydellisesti yhteen.

Ilmassa suorastaan tuoksuu slaavilainen poskipusu. Tällainen rakkaus kyllä sulattaa sen negatiivisuuden ja epäluulon, joka persujen puheenjohtajasta Jussi Halla-ahosta usein henkii. Äänestä Suomi takaisin - jopa takaisin Venäjän osaksi?

Onko "Paasikiven-Kekkosen linjasta" puhuva kielimies Kotro uusi Urho Kekkonen? Yhtä moraaliton ja häikäilemätön hän ainakin on, kuten Svenska Ylen vaalitentin eilen katsoneet tietävät. Eilen hän syytti Ilta-Sanomia, joka oli kääntänyt hänen haastatteluaan venäläisestä EADailystä aivan oikein, tietäen hyvin, että persujen pölhöimmille kannattajille menee mikä tahansa läpi. Ja tietäen lisäksi sen, että kohu auttaa häntä saamaan viestiään läpi myös Venäjällä.

Polititsheskoe obozrenie-sivusto tiivistää analyysinsä seuraavasti:

"И хотя он выражает едва ли не волю народа, политика, которой придерживается официальный Хельсинки очень далека от тех здравых мыслей, которые были высказаны представителем партии «Истинные финны». Члены этой партии не имеют большого влияния на принятие решений по внутренней и внешней политике."

"Ja vaikka (Kotro) ilmaisee itse asiassa kansan tahdon, se politiikka, jota virallinen Helsinki harjoittaa, on todella kaukana siitä terveestä ajattelusta, jota Perussuomalaisten edustaja tuo esille. Tämän puolueen jäsenillä ei ole suurta vaikutusvaltaa päätöksiin (Suomen) sisä- tai ulkopolitiikassa."

Mutta mehän tiedämme, että tähän saadaan muutos vaaliuurnilla. URAA!

https://politobzor.net/195274-finlyandiya-hochet-dialog-s-rossiey-bez-podskazok-es.html

https://news.ru/v-mire/rossijsko-finskij-universitet-predlozhili-sozdat-v-finlyandii/

]]>
73 http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276269-kotron-avaus-sai-lampiman-vastaanoton-venajalla#comments Olli Kotro Persut Putinin Venäjä Tue, 21 May 2019 07:31:36 +0000 Jouni Snellman http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276269-kotron-avaus-sai-lampiman-vastaanoton-venajalla
Persujen utopia on dystopia http://nikoeskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276245-persujen-utopia-on-dystopia <p>&nbsp;</p><p><em>Perussuomalaiset julkaisi uuden videon jonka nimeäminen on pahaenteisesti &ldquo;dystopia&rdquo;. Dystopia tarkoittaa tulevaisuuden maailmaa jossa pahimmat ennustukset käyvät toteen ja suurin osa kansasta kärsii eliitin juhliessa yltäkylläisyydessä. Perussuomalaisten video nostaa tulevaisuuden uhkakuviksi saunan lämmittämisen kieltämisen, heterosuhteiden kieltämisen ja valtionuskonnoksi nousseen islamin. Tämä video on tietysti satiiria joka on tarkoituksella tehty niin, että sen voi selittää &ldquo;sellaisena huumorina jonka mainostoimisto teki&rdquo;. Mutta palautteista päätellen video tekee satiirin keinoin sen mitä tavoitellaan. Luo pelkoa ja kyseenalaistaa poliittisen johdon.&nbsp;</em></p><p><strong>Luonne, vaikutukset ja palautteet</strong></p><p>Tämäkin video on mitä puhtainta propagandaa jonka tarkoitus on vahvistaa ihmisten negatiivisia tunteita ja pelkoja. Se on myös erittäin helppo ohittaa sanomalla, että se nyt oli sellaista huumoria ja oletko ihan urpo?</p><p>Videolla on ollut noin 10 000 näyttökertaa päivässä sen julkaisun jälkeen. Video on julkaistu 16.5.2019 eli se on suunnattu vaikuttamaan eurovaalien ilmapiiriin ja äänestyskäyttäytymiseen. Video ei ota kantaa suuriin yhteiskunnallisiin tai Euroopan unionin asioihin vaan typistää maailmankuvan koskemaan populistisesti henkilökohtaisia asioita. Se tarjoaa propagandaa yksinkertaistettuna ja helposti ymmärrettävänä pakettina.</p><p>Käypä kurkkaamassa palautteita videosta youtubesta verkkomedia perussuomalaiset kanavalta. Palautteet todistaa sen mitä kirjoitin edempänä. Propaganda toimii ja kansa pelkää.&nbsp;</p><p><strong>Dystopiasta utopiaan</strong></p><p>Perussuomalaisilla on kaksi tapaa argumentoida. Uhriutuminen on ehdottomasti suosituin. Toiseksi suosituin lähestymistapa on tuoda esiin perussuomalaisten vainoaminen ja turhaan syyttäminen. Tätä videota, kuten muitakin voisi analysoida paljonkin mutta antaa sen nyt olla. Mietitään sen sijaan lisää miksi tämäkin video aiheuttaa molempia tapoja argumentoida.</p><p>Video ei esitä sitä maailmaa jota perussuomalaiset haluaisi rakentaa vaan dystopiaa eli uhkakuvaa tarkoin valitun kohderyhmän näkökannasta. Perussuomalaiset ei esitä utopiaa eli ihanteellista tavoitetta yhteiskunnasta. Miksi sitten niin, eikö näin vaalien alla olisi parempi esittää utopia. Näyttää ihmisille millaista yhteiskuntaa ollaan rakentamassa jos luottamus annetaan. Miten ihmisillä olisi hyvä olla ja rauha maassa. Siihen on yksi syy, kannatus perustuu vastustamiseen ja olemassa olevan johdon arvosteluun. Populismin sisältö on aina vastustus, pelko ja viha. Perussuomalaiset tarjoaa meille dystopiaa koska utopia ei ruoki mitään negatiivisia tunteita.&nbsp;&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Perussuomalaiset julkaisi uuden videon jonka nimeäminen on pahaenteisesti “dystopia”. Dystopia tarkoittaa tulevaisuuden maailmaa jossa pahimmat ennustukset käyvät toteen ja suurin osa kansasta kärsii eliitin juhliessa yltäkylläisyydessä. Perussuomalaisten video nostaa tulevaisuuden uhkakuviksi saunan lämmittämisen kieltämisen, heterosuhteiden kieltämisen ja valtionuskonnoksi nousseen islamin. Tämä video on tietysti satiiria joka on tarkoituksella tehty niin, että sen voi selittää “sellaisena huumorina jonka mainostoimisto teki”. Mutta palautteista päätellen video tekee satiirin keinoin sen mitä tavoitellaan. Luo pelkoa ja kyseenalaistaa poliittisen johdon. 

Luonne, vaikutukset ja palautteet

Tämäkin video on mitä puhtainta propagandaa jonka tarkoitus on vahvistaa ihmisten negatiivisia tunteita ja pelkoja. Se on myös erittäin helppo ohittaa sanomalla, että se nyt oli sellaista huumoria ja oletko ihan urpo?

Videolla on ollut noin 10 000 näyttökertaa päivässä sen julkaisun jälkeen. Video on julkaistu 16.5.2019 eli se on suunnattu vaikuttamaan eurovaalien ilmapiiriin ja äänestyskäyttäytymiseen. Video ei ota kantaa suuriin yhteiskunnallisiin tai Euroopan unionin asioihin vaan typistää maailmankuvan koskemaan populistisesti henkilökohtaisia asioita. Se tarjoaa propagandaa yksinkertaistettuna ja helposti ymmärrettävänä pakettina.

Käypä kurkkaamassa palautteita videosta youtubesta verkkomedia perussuomalaiset kanavalta. Palautteet todistaa sen mitä kirjoitin edempänä. Propaganda toimii ja kansa pelkää. 

Dystopiasta utopiaan

Perussuomalaisilla on kaksi tapaa argumentoida. Uhriutuminen on ehdottomasti suosituin. Toiseksi suosituin lähestymistapa on tuoda esiin perussuomalaisten vainoaminen ja turhaan syyttäminen. Tätä videota, kuten muitakin voisi analysoida paljonkin mutta antaa sen nyt olla. Mietitään sen sijaan lisää miksi tämäkin video aiheuttaa molempia tapoja argumentoida.

Video ei esitä sitä maailmaa jota perussuomalaiset haluaisi rakentaa vaan dystopiaa eli uhkakuvaa tarkoin valitun kohderyhmän näkökannasta. Perussuomalaiset ei esitä utopiaa eli ihanteellista tavoitetta yhteiskunnasta. Miksi sitten niin, eikö näin vaalien alla olisi parempi esittää utopia. Näyttää ihmisille millaista yhteiskuntaa ollaan rakentamassa jos luottamus annetaan. Miten ihmisillä olisi hyvä olla ja rauha maassa. Siihen on yksi syy, kannatus perustuu vastustamiseen ja olemassa olevan johdon arvosteluun. Populismin sisältö on aina vastustus, pelko ja viha. Perussuomalaiset tarjoaa meille dystopiaa koska utopia ei ruoki mitään negatiivisia tunteita.  

]]>
7 http://nikoeskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276245-persujen-utopia-on-dystopia#comments Dystopia Persut Utopia Mon, 20 May 2019 18:57:45 +0000 Niko Eskelinen http://nikoeskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276245-persujen-utopia-on-dystopia
Halla-aho, Suomen suvaitsevin puoluejohtaja? http://manukorkman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276241-halla-aho-suomen-suvaitsevin-puoluejohtaja <p>Timo Soinin aikana ei kenellekään jäänyt epäselväksi, kuka puoluetta johtaa. Jäseniä harjattiin ja möläyttelijöitä erotettiin.</p><p>Nykyään puolueessa on huomattavasti suvaitsevampi ilmapiiri.&nbsp;</p><p>Venäjäkriittiselle Halla-aholle venäläisten kanssa veljeily on täysin hyväksyttävää. Puolueen varapuheenjohtaja voi heilastella mitä epämääräisimpien eurooppalaisten Putin-puolueiden kanssa kaikessa rauhassa.</p><p>Mikäli jollakulla perussuomalaisella on toisenlainen näkemys Venäjästä kuin puheenjohtajalla, niin vika on asiasta räksyttävässä mediassa.&nbsp;</p><p>Puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajalla voi olla jokseenkin eriävä käsitys Suomen eu-jäsenyydestä, mutta mitäpä siitä.</p><p>Puoluetta yhdistää maahanmuuttokriittisyys, eu-kriittisyys, islamkriittisyys jne.</p><p>Mutta johtaako sitä kukaan?</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Timo Soinin aikana ei kenellekään jäänyt epäselväksi, kuka puoluetta johtaa. Jäseniä harjattiin ja möläyttelijöitä erotettiin.

Nykyään puolueessa on huomattavasti suvaitsevampi ilmapiiri. 

Venäjäkriittiselle Halla-aholle venäläisten kanssa veljeily on täysin hyväksyttävää. Puolueen varapuheenjohtaja voi heilastella mitä epämääräisimpien eurooppalaisten Putin-puolueiden kanssa kaikessa rauhassa.

Mikäli jollakulla perussuomalaisella on toisenlainen näkemys Venäjästä kuin puheenjohtajalla, niin vika on asiasta räksyttävässä mediassa. 

Puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajalla voi olla jokseenkin eriävä käsitys Suomen eu-jäsenyydestä, mutta mitäpä siitä.

Puoluetta yhdistää maahanmuuttokriittisyys, eu-kriittisyys, islamkriittisyys jne.

Mutta johtaako sitä kukaan?

]]>
9 http://manukorkman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276241-halla-aho-suomen-suvaitsevin-puoluejohtaja#comments Persut Mon, 20 May 2019 18:28:31 +0000 Manu Korkman http://manukorkman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276241-halla-aho-suomen-suvaitsevin-puoluejohtaja
Palaset kohdilleen http://ollikotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276199-palaset-kohdilleen <p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Vaalikampanja on erikoinen prosessi. Se saa aikaan samalla suurta riittämättömyyden mutta myös onnistumisen tunnetta. Kun liikkuu, yllättyy. Siellä missä on hiljaista, siellä voikin kadunkulkija vetää hihasta ja sanoa &quot;Hei Olli, tiedän sinut, äänestän sinua&quot;. Se kertoo siitä, että viesti kulkee kansan syvissä riveissä. Meidän perussuomalaisten vahvuus on se, että olemme kansanliike. Emme saa tai tarvitse eturyhmämiljoonia ja vaalipaneelien jälkeen salkkumiehet eivät tule taputtamaan olalle sanoen &quot;Hei, jatketaan keskusteluita&quot;. Perussuomalaisia kutsutaan paneeleihin, koska halutaan osoittaa, että ollaan näennäisesti tasapuolisia, ei minkään muun takia. Vaaliasetelma on täysin selkeä: Euroglobalistit ja liittovaltiopuolueet vastaan kansallismieliset.</p><p>Kuten jo aiemmin<a href="http://ollikotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268274-just-married-ay-liike-ek-ja-eu-liittovaltio" target="_blank"> kirjoitin</a>, sekä työntekijä-, että työnantajapuoli ovat kassakaappisopimuksin sitoutuneet EU-liittovaltiokehityksen ja takapajuisista islamilaisista maista tulevan haittamaahanmuuton edistämiseen. Kokoomus on väestönvaihtoa, haittamaahanmuuttoa ja EU-liittovaltiota ehkäpä kaikkein syvällisimmin ajava taho. Se, johon kalikka kalahtaa, se älähtää. En siksi olut yllättynyt, että jouduin kokoomusta fanittavan euroglobalistisen mediaoperatiivin Kaija Ahtelan&nbsp;<a href="https://www.kauppalehti.fi/uutiset/populistit-tekevat-eurovaaleista-suomen-eduskuntavaaleja-jannittavammat/ee7215fe-f62c-4cef-a586-72b0652e5d4e" target="_blank">hampaisiin</a>&nbsp;23.4.2019 Kauppalehdessä. Minua koskevan täysin asiattoman ja vihjailevan kohdan löydät <a href="https://ibb.co/GkR9JGJ" target="_blank">täältä</a>.&nbsp;</p><p>Huoli on tietysti ymmärrettävää, sillä unionistit, euroglobalistit, ulkomaalaistajat ja EU-liittovaltiota kannattavat voimat eivät halua, että heidän narratiivinsa haastetaan. Perussuomalaiset ja kansallismieliset ovat häiriötekijä konsensuspuolueiden isossa pelissä. Kunhan eurovaalit on saatu pakettiin ja komissio viimeistään marraskuussa pystyyn, on odotettavissa nopeatempoista, autoritääristä ja fanaattista johtamista Brysselin suunnasta. Kansallisvaltioista on päätetty tehdä loppu ja tähän myös SAK, EK ja Suomen poliittinen eliitti ovat sitoutuneet.</p><p>Perussuomalaisten johto on onnistuneesti käynyt keskusteluja muiden kansallismielisten puolueiden kanssa uuden kansallismielisen ryhmän perustamiseksi Euroopan parlamenttiin. Pidän hanketta tärkeänä, sillä patrioottien on annettava fanaattinen vastalause niille, jotka haluavat tuhota Euroopan luomalla siitä haittamaahanmuuttoa pursuavan liittovaltion.&nbsp;</p><p>En kuulu puolueen sisäpiiriläisiin tai keskeisiin toimijoihin, mutta onnekseni minulla on ollut mahdollisuus olla läsnä sekä Milanossa että Tallinnassa, jossa yhteistyöstä on keskusteltu. <a href="https://yle.fi/uutiset/3-10728226" target="_blank">Yleisradio </a>ja moni maailman lehti otsikoi näyttävästi 8.4. pidetyn tapaamisen, mm. <a href="https://www.washingtonpost.com/opinions/2019/04/17/putins-far-right-allies-gear-up-european-elections/?utm_term=.506b66b57d47" target="_blank">Washington Post</a>, jonka juttu ei käsitellyt valitettavasti sisältöjä vaan keskittyi enemmän leimaamiseen putinistiksi.&nbsp;</p><p>Tallinnan kokous 14.5 ja Milanon 18.5 kokous saivat&nbsp;<a href="https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6151eb0c-2701-45e9-a943-10cb36f6e352" target="_blank">Iltalehdessä</a>, <a href="https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006105835.html" target="_blank">Ilta-Sanomissa</a> ja <a href="https://www.aamulehti.fi/a/bdf8d24d-5ca2-423d-9dd7-99e4138594bb?c=1522737894164" target="_blank">Lännen Mediassa</a> ison huomion, mielestäni sinänsä perustellusti.&nbsp;</p><p><strong><u>Katse tulevaan</u></strong></p><p>Viimeinen vaalikampanjaviikko on käynnistymässä ja itse käyn vielä useilla paikkakunnilla (mm. Ikaalinen 22.5, Kokkola ja Kausitinen 23.5). Lisäksi olen huomenna maanantaina 20.5 klo 7.00 MTV3:n Huomenta Suomessa ja klo 20.00 YLE FEMin nauhoitetussa <a href="https://areena.yle.fi/1-4585809" target="_blank">ruotsinkielisessä vaalitentissä</a>. Mukaan mahtuu vielä Finanssialan vaalipaneeli huomenna klo 14.00 Helsingin eläinmuseossa, jota voi <a href="https://www.facebook.com/events/2251117178535551/" target="_blank">seurata&nbsp;</a>Finanssialan verkkosivuilla. Vilskettä ja vilinää siis riittää.</p><p>Oli täysin odotettavissa, että Perussuomalaisten halua olla mukana perustamassa uutta kansallismielistä ryhmää kritisoidaan voimakkaasti, koska se haastaa konsensuksen ja EU-liittovaltiota ajavat vanhat puolueet. On tavallaan hienoa, että Venäjä-kortti heiluu, sillä se osoittaa, että vastustajalla ei ole asia-argumentteja. Sen kääntöpuoli on se, että mediaoperaation taustalla on viedä happea oikealta poliittiselta keskustelulta, eli siltä, mihin EU-liittovaltiokehitys johtaa. Jokainen tv-minuutti tai sekunti, joka käytetään Volodjan jauhamiseen, on pois vanhoille puolueille oikeasti ikäviltä kysymyksiltä.</p><p>Tämä on pelin henki ja se on hyväksyttävä. Tosin vastustajan hermostuminen osoittaa, että silläkin alkaa kasetti hajota. Mielenkiintoisella tavalla aiemmin korskeasti esiintyneet, ison rahan tukemat kartellipuolueet ja niiden mediaoperatiivit joutuvat nyt käyttämään entistä häijympiä valheita ja samalla varomaan perussuomalaisia.</p><p>Oma veikkaukseni on, että viikko tulee olemaan vilkas ja tulemme näkemään vielä toinen toistaan mielenkiintoisempia ulostuloja ja häijyjä heittoja. Sitten niin. Me perussuomalaiset pidämme katseen pallossa ja keskitymme siihen, että äänestäminen on tärkeää. Äänestämättä jättäminen on ääni EU-liittovaltiota ja haittamaahanmuuttoa ajaville kokoomuksen erivärisille versioille.</p><p>Moni on kysynyt minulta, miten minun käy. Minä otan tuloksen vastaan tyyneydellä ja kiitän äänensä jo antaneita sydämellisesti vielä kerran. Sen uskallan sanoa, että tulinpa valituksi tai en, jatkan toimintaa Suomen hyväksi, muodossa tai toisessa.&nbsp;</p><p>Pidetään lippu korkealla ja Suomen asia mielessä. Me olemme ainoat, jotka sen teemme.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

 

Vaalikampanja on erikoinen prosessi. Se saa aikaan samalla suurta riittämättömyyden mutta myös onnistumisen tunnetta. Kun liikkuu, yllättyy. Siellä missä on hiljaista, siellä voikin kadunkulkija vetää hihasta ja sanoa "Hei Olli, tiedän sinut, äänestän sinua". Se kertoo siitä, että viesti kulkee kansan syvissä riveissä. Meidän perussuomalaisten vahvuus on se, että olemme kansanliike. Emme saa tai tarvitse eturyhmämiljoonia ja vaalipaneelien jälkeen salkkumiehet eivät tule taputtamaan olalle sanoen "Hei, jatketaan keskusteluita". Perussuomalaisia kutsutaan paneeleihin, koska halutaan osoittaa, että ollaan näennäisesti tasapuolisia, ei minkään muun takia. Vaaliasetelma on täysin selkeä: Euroglobalistit ja liittovaltiopuolueet vastaan kansallismieliset.

Kuten jo aiemmin kirjoitin, sekä työntekijä-, että työnantajapuoli ovat kassakaappisopimuksin sitoutuneet EU-liittovaltiokehityksen ja takapajuisista islamilaisista maista tulevan haittamaahanmuuton edistämiseen. Kokoomus on väestönvaihtoa, haittamaahanmuuttoa ja EU-liittovaltiota ehkäpä kaikkein syvällisimmin ajava taho. Se, johon kalikka kalahtaa, se älähtää. En siksi olut yllättynyt, että jouduin kokoomusta fanittavan euroglobalistisen mediaoperatiivin Kaija Ahtelan hampaisiin 23.4.2019 Kauppalehdessä. Minua koskevan täysin asiattoman ja vihjailevan kohdan löydät täältä

Huoli on tietysti ymmärrettävää, sillä unionistit, euroglobalistit, ulkomaalaistajat ja EU-liittovaltiota kannattavat voimat eivät halua, että heidän narratiivinsa haastetaan. Perussuomalaiset ja kansallismieliset ovat häiriötekijä konsensuspuolueiden isossa pelissä. Kunhan eurovaalit on saatu pakettiin ja komissio viimeistään marraskuussa pystyyn, on odotettavissa nopeatempoista, autoritääristä ja fanaattista johtamista Brysselin suunnasta. Kansallisvaltioista on päätetty tehdä loppu ja tähän myös SAK, EK ja Suomen poliittinen eliitti ovat sitoutuneet.

Perussuomalaisten johto on onnistuneesti käynyt keskusteluja muiden kansallismielisten puolueiden kanssa uuden kansallismielisen ryhmän perustamiseksi Euroopan parlamenttiin. Pidän hanketta tärkeänä, sillä patrioottien on annettava fanaattinen vastalause niille, jotka haluavat tuhota Euroopan luomalla siitä haittamaahanmuuttoa pursuavan liittovaltion. 

En kuulu puolueen sisäpiiriläisiin tai keskeisiin toimijoihin, mutta onnekseni minulla on ollut mahdollisuus olla läsnä sekä Milanossa että Tallinnassa, jossa yhteistyöstä on keskusteltu. Yleisradio ja moni maailman lehti otsikoi näyttävästi 8.4. pidetyn tapaamisen, mm. Washington Post, jonka juttu ei käsitellyt valitettavasti sisältöjä vaan keskittyi enemmän leimaamiseen putinistiksi. 

Tallinnan kokous 14.5 ja Milanon 18.5 kokous saivat Iltalehdessä, Ilta-Sanomissa ja Lännen Mediassa ison huomion, mielestäni sinänsä perustellusti. 

Katse tulevaan

Viimeinen vaalikampanjaviikko on käynnistymässä ja itse käyn vielä useilla paikkakunnilla (mm. Ikaalinen 22.5, Kokkola ja Kausitinen 23.5). Lisäksi olen huomenna maanantaina 20.5 klo 7.00 MTV3:n Huomenta Suomessa ja klo 20.00 YLE FEMin nauhoitetussa ruotsinkielisessä vaalitentissä. Mukaan mahtuu vielä Finanssialan vaalipaneeli huomenna klo 14.00 Helsingin eläinmuseossa, jota voi seurata Finanssialan verkkosivuilla. Vilskettä ja vilinää siis riittää.

Oli täysin odotettavissa, että Perussuomalaisten halua olla mukana perustamassa uutta kansallismielistä ryhmää kritisoidaan voimakkaasti, koska se haastaa konsensuksen ja EU-liittovaltiota ajavat vanhat puolueet. On tavallaan hienoa, että Venäjä-kortti heiluu, sillä se osoittaa, että vastustajalla ei ole asia-argumentteja. Sen kääntöpuoli on se, että mediaoperaation taustalla on viedä happea oikealta poliittiselta keskustelulta, eli siltä, mihin EU-liittovaltiokehitys johtaa. Jokainen tv-minuutti tai sekunti, joka käytetään Volodjan jauhamiseen, on pois vanhoille puolueille oikeasti ikäviltä kysymyksiltä.

Tämä on pelin henki ja se on hyväksyttävä. Tosin vastustajan hermostuminen osoittaa, että silläkin alkaa kasetti hajota. Mielenkiintoisella tavalla aiemmin korskeasti esiintyneet, ison rahan tukemat kartellipuolueet ja niiden mediaoperatiivit joutuvat nyt käyttämään entistä häijympiä valheita ja samalla varomaan perussuomalaisia.

Oma veikkaukseni on, että viikko tulee olemaan vilkas ja tulemme näkemään vielä toinen toistaan mielenkiintoisempia ulostuloja ja häijyjä heittoja. Sitten niin. Me perussuomalaiset pidämme katseen pallossa ja keskitymme siihen, että äänestäminen on tärkeää. Äänestämättä jättäminen on ääni EU-liittovaltiota ja haittamaahanmuuttoa ajaville kokoomuksen erivärisille versioille.

Moni on kysynyt minulta, miten minun käy. Minä otan tuloksen vastaan tyyneydellä ja kiitän äänensä jo antaneita sydämellisesti vielä kerran. Sen uskallan sanoa, että tulinpa valituksi tai en, jatkan toimintaa Suomen hyväksi, muodossa tai toisessa. 

Pidetään lippu korkealla ja Suomen asia mielessä. Me olemme ainoat, jotka sen teemme.

 

 

]]>
11 http://ollikotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276199-palaset-kohdilleen#comments Eurovaalit 2019 Persut Sun, 19 May 2019 17:32:33 +0000 Olli Kotro http://ollikotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276199-palaset-kohdilleen
Missä persujen keskinäinen dialogi kun kulissit romahtivat? http://suburbian.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276162-missa-persujen-keskinainen-dialogi-kun-kulissit-romahtivat <p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Tämän loppuviikon aikana kansainvälisen äärioikeiston kulissit romahtivat lopullisesti.</p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Äärioikeiston petos eli Putinin työkaluna toimiminen, josta on persujen ulkopuolisesta maailmasta käsin varoiteltu pitkään, rävähti nyt lopullisesti kaiken kansan silmille.</p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Missä voivat petetyt persuäänestäjät tuulettaa tuntojaan?</p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Sumutetulla persuäänestäjällä on kaksi vaihtoehtoa.</p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Hän voi siirtyä vaivihkaan yksin nurkkaan häpeämään tai hän voi liittyä avoimesti Suomen vahvaan suometusperinteeseen. Persumediassa emme tule näkemään jälkipyykkiä taikka analyysia siitä kuinka suomalaiset taas kerran narrattiin Venäjän etupiiriin.</p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <a href="https://www.suomenuutiset.fi/" title="https://www.suomenuutiset.fi/">https://www.suomenuutiset.fi/</a> Kas tässä Suomen Uutisten uutissivu. Klo 21 tänä päivänä la 18.5.19 siellä oli pitkin matkaa maahanmuuttoa ja raiskausta ja Al Taeettaa. Ja että &quot;Suomen ei pidä hirttäytyä EUn ilmastotavoitteisiin&quot;. Polttavaa kysymystä äärioikeiston petturuudesta ei siellä käsitellä. Suomalaisten sielut haluaa Halla-ahon liike taas kerran korruptoida. Silloin huudettiin rauhaa ja ystävyyttä. Nyt huudetaan maahanmuuttoa ja lihansyöntiautoilun kristillistä ylivoimaa.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>                       Tämän loppuviikon aikana kansainvälisen äärioikeiston kulissit romahtivat lopullisesti.

                      Äärioikeiston petos eli Putinin työkaluna toimiminen, josta on persujen ulkopuolisesta maailmasta käsin varoiteltu pitkään, rävähti nyt lopullisesti kaiken kansan silmille.

                   Missä voivat petetyt persuäänestäjät tuulettaa tuntojaan?

                   Sumutetulla persuäänestäjällä on kaksi vaihtoehtoa.

             Hän voi siirtyä vaivihkaan yksin nurkkaan häpeämään tai hän voi liittyä avoimesti Suomen vahvaan suometusperinteeseen. Persumediassa emme tule näkemään jälkipyykkiä taikka analyysia siitä kuinka suomalaiset taas kerran narrattiin Venäjän etupiiriin.

            https://www.suomenuutiset.fi/ Kas tässä Suomen Uutisten uutissivu. Klo 21 tänä päivänä la 18.5.19 siellä oli pitkin matkaa maahanmuuttoa ja raiskausta ja Al Taeettaa. Ja että "Suomen ei pidä hirttäytyä EUn ilmastotavoitteisiin". Polttavaa kysymystä äärioikeiston petturuudesta ei siellä käsitellä. Suomalaisten sielut haluaa Halla-ahon liike taas kerran korruptoida. Silloin huudettiin rauhaa ja ystävyyttä. Nyt huudetaan maahanmuuttoa ja lihansyöntiautoilun kristillistä ylivoimaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

]]>
87 http://suburbian.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276162-missa-persujen-keskinainen-dialogi-kun-kulissit-romahtivat#comments Matias Turkkila Persut Petos Sat, 18 May 2019 18:03:23 +0000 Sini Lappalainen http://suburbian.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276162-missa-persujen-keskinainen-dialogi-kun-kulissit-romahtivat
Kutsuiko Jussi Halla-aho itsensä vierailulle Viroon? http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275773-kutsuiko-jussi-halla-aho-itsensa-vierailulle-viroon <p>Sen käsityksen saa Viron EKRE-puolueen varapuheenjohtajan Jaak Madisonin puheista Delfi TV:n videolähetyksessä. Hän sanoo, ettei kukaan ole kutsunut Marine Le Peniä ja muita &quot;puoluejohtajia&quot; kylään Tallinnaan ensi viikon alussa, vaan että puoluejohtajat - &quot;erakonna liidrid&quot; - Ranskan Rassemblement National-puolueesta, Italian Legasta, Tanskan Kansanpuolueesta ja persuista halusivat itse vierailla Virossa ja EKRE ottaa heidät siksi vastaan. Madison alleviivaa Delfi TV:lle, ettei hänen puolueensa ole lähettänyt yhtään kutsua.</p><p>Le Pen saapuu Tallinnaan maanantai-iltana 13.5, tiistaina hänellä on tapaamisia ja lehdistötilaisuus. Halla-ahon aikatauluista ei ole julkisuudessa tietoa.</p><p>Madisonin vastuunpakoilu osoittaa, kuinka arka paikka yhteistyö Venäjä-mielisen äärioikeiston kesken on Venäjän naapurimaissa. Le Penin ja kumppaneiden vierailu herättää Viron hallituksenkin tasolla EKREn hallituskumppaneissa paheksuntaa eikä kukaan halua nyt ottaa siitä vastuuta.</p><p>Sen verran neuvoisin Halla-ahoa, ettei kylään kannata mennä, jos kukaan ei ole kutsunut. Se olisi diplomatian perussääntöjen vastaista.</p><p><a href="https://tv.delfi.ee/saated/10minutit/10-minutit-jaak-madison-mina-pole-marine-le-peni-eestisse-kutsunud-ta-tuleb-ise?id=86157795">https://tv.delfi.ee/saated/10minutit/10-minutit-jaak-madison-mina-pole-marine-le-peni-eestisse-kutsunud-ta-tuleb-ise?id=86157795</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Sen käsityksen saa Viron EKRE-puolueen varapuheenjohtajan Jaak Madisonin puheista Delfi TV:n videolähetyksessä. Hän sanoo, ettei kukaan ole kutsunut Marine Le Peniä ja muita "puoluejohtajia" kylään Tallinnaan ensi viikon alussa, vaan että puoluejohtajat - "erakonna liidrid" - Ranskan Rassemblement National-puolueesta, Italian Legasta, Tanskan Kansanpuolueesta ja persuista halusivat itse vierailla Virossa ja EKRE ottaa heidät siksi vastaan. Madison alleviivaa Delfi TV:lle, ettei hänen puolueensa ole lähettänyt yhtään kutsua.

Le Pen saapuu Tallinnaan maanantai-iltana 13.5, tiistaina hänellä on tapaamisia ja lehdistötilaisuus. Halla-ahon aikatauluista ei ole julkisuudessa tietoa.

Madisonin vastuunpakoilu osoittaa, kuinka arka paikka yhteistyö Venäjä-mielisen äärioikeiston kesken on Venäjän naapurimaissa. Le Penin ja kumppaneiden vierailu herättää Viron hallituksenkin tasolla EKREn hallituskumppaneissa paheksuntaa eikä kukaan halua nyt ottaa siitä vastuuta.

Sen verran neuvoisin Halla-ahoa, ettei kylään kannata mennä, jos kukaan ei ole kutsunut. Se olisi diplomatian perussääntöjen vastaista.

https://tv.delfi.ee/saated/10minutit/10-minutit-jaak-madison-mina-pole-marine-le-peni-eestisse-kutsunud-ta-tuleb-ise?id=86157795

]]>
23 http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275773-kutsuiko-jussi-halla-aho-itsensa-vierailulle-viroon#comments Euroopan äärioikeisto Persut Fri, 10 May 2019 06:40:30 +0000 Jouni Snellman http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275773-kutsuiko-jussi-halla-aho-itsensa-vierailulle-viroon
Miksi persut liittoutuvat Venäjän-ystävien kanssa? Ruotsidemokraatit pettyneitä http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275727-miksi-persut-liittoutuvat-venajan-ystavien-kanssa-ruotsidemokraatit-pettyneita <p>&quot;Se yllättää minua itse asiassa jonkin verran, että suomalainen puolue näyttää liittoutuvan italialaisten ja ranskalaisten Venäjän-ystävien kanssa. Sitä on vaikea ymmärtää. Olen pettynyt.&rdquo; - näin Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson eilen Hesarille Tukholmassa.</p> <p>Hesari selittelee parhain päin persujen lähtöä äärioikeiston Venäjä-mieliseen liittoon: &quot;Mistään sitovasta uuden ryhmän perustamisesta ei kuitenkaan Milanossa ollut kyse, enemmänkin tunnustelusta.&quot; Höpö höpö Hesari, Euroopan nuivat tekevät jo yhteistä vaalikampanjaa joka puolella Euroopassa. Ensi viikon alussa Euroopan äärioikeistoa kokoontuu Tallinnaan, jonne on tulossa Euroopan johtavista putinisteista Marine Le Pen ja persuilta toistaiseksi julkisuuteen vielä nimeämätön edustaja, mikäli virolaisia lehtiä on uskominen.</p> <p>Hesari ei kysynyt persuilta eikä kirjoittanut tuosta Tallinnan tapahtumasta mitään. Sen verran Hesari tietää, että persujen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on menossa Matteo Salvinin vieraaksi Milanoon uuden liiton kokoukseen 18.5. Salvini on siis se, joka poseerasi Putin-T-paidassa Punaisella torilla.</p> <p>Viron yleisradion mukaan Viron hallitus ei aio estää Le Penin tuloa Tallinnaan, vaikka Le Pen on kuuluisa Venäjä-mielisistä kannanotoistaan. Viron yleisradio muistuttaa Johan Bäckmanista, jolla on maahantulokielto Viroon samanlaisista syistä.</p> <p><a href="https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006098815.html">https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006098815.html</a></p> <p><a href="https://www.err.ee/937515/eesti-ei-kavatse-takistada-le-peni-visiiti">https://www.err.ee/937515/eesti-ei-kavatse-takistada-le-peni-visiiti</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> "Se yllättää minua itse asiassa jonkin verran, että suomalainen puolue näyttää liittoutuvan italialaisten ja ranskalaisten Venäjän-ystävien kanssa. Sitä on vaikea ymmärtää. Olen pettynyt.” - näin Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson eilen Hesarille Tukholmassa.

Hesari selittelee parhain päin persujen lähtöä äärioikeiston Venäjä-mieliseen liittoon: "Mistään sitovasta uuden ryhmän perustamisesta ei kuitenkaan Milanossa ollut kyse, enemmänkin tunnustelusta." Höpö höpö Hesari, Euroopan nuivat tekevät jo yhteistä vaalikampanjaa joka puolella Euroopassa. Ensi viikon alussa Euroopan äärioikeistoa kokoontuu Tallinnaan, jonne on tulossa Euroopan johtavista putinisteista Marine Le Pen ja persuilta toistaiseksi julkisuuteen vielä nimeämätön edustaja, mikäli virolaisia lehtiä on uskominen.

Hesari ei kysynyt persuilta eikä kirjoittanut tuosta Tallinnan tapahtumasta mitään. Sen verran Hesari tietää, että persujen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on menossa Matteo Salvinin vieraaksi Milanoon uuden liiton kokoukseen 18.5. Salvini on siis se, joka poseerasi Putin-T-paidassa Punaisella torilla.

Viron yleisradion mukaan Viron hallitus ei aio estää Le Penin tuloa Tallinnaan, vaikka Le Pen on kuuluisa Venäjä-mielisistä kannanotoistaan. Viron yleisradio muistuttaa Johan Bäckmanista, jolla on maahantulokielto Viroon samanlaisista syistä.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006098815.html

https://www.err.ee/937515/eesti-ei-kavatse-takistada-le-peni-visiiti

]]>
145 http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275727-miksi-persut-liittoutuvat-venajan-ystavien-kanssa-ruotsidemokraatit-pettyneita#comments Euroopan äärioikeisto Persut Thu, 09 May 2019 08:54:54 +0000 Jouni Snellman http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275727-miksi-persut-liittoutuvat-venajan-ystavien-kanssa-ruotsidemokraatit-pettyneita
Perussuomalaiset pettivät jälleen http://miesenergiaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275695-perussuomalaiset-pettivat-jalleen <p>Perussuomalaisten hallitushinku olikin vain kosmeettista vaalikarjan kosiskelua vailla todellista tahtoa vastuunkantoon ja Halla-aho luotsasi persut jälleen oppositiotaipaleelle, kuten tullessaan puolueen kippariksi. Perussuomalaisilla oli miljardin euron mahdollisuus lähteä tekemään niitä uudistuksia, joita Suomi tarvitsee niin maahanmuutto- kuin talouspolitiikassa ja joita puolue huuteli vaalitoreilla vielä muutama viikko sitten, mutta puolueen kynnykset yhteistyöhön muiden kanssa olivat jälleen liian korkeat.</p><p>Vastuuttomaan oppositiopolitiikkaan tottuneet persut eivät ole sisäistäneet sitä faktaa, että jos eduskunnassa haluaa saada jotain konkreettista aikaan, niin pelkkä kaiken vastustaminen ei riitä. Pitää olla kykyä ja varsinkin halua myös antaa ja tulla vastaan. Laiha sopu on arvokkaampi kuin lihava eripura. Faktaa on sekin, että perussuomalaisten aikaansaannokset Suomen eduskunnassa ovat paljolti rikoslailla mitattavissa. Jopa populistien pitäisi kyetä parempaan.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Perussuomalaisten hallitushinku olikin vain kosmeettista vaalikarjan kosiskelua vailla todellista tahtoa vastuunkantoon ja Halla-aho luotsasi persut jälleen oppositiotaipaleelle, kuten tullessaan puolueen kippariksi. Perussuomalaisilla oli miljardin euron mahdollisuus lähteä tekemään niitä uudistuksia, joita Suomi tarvitsee niin maahanmuutto- kuin talouspolitiikassa ja joita puolue huuteli vaalitoreilla vielä muutama viikko sitten, mutta puolueen kynnykset yhteistyöhön muiden kanssa olivat jälleen liian korkeat.

Vastuuttomaan oppositiopolitiikkaan tottuneet persut eivät ole sisäistäneet sitä faktaa, että jos eduskunnassa haluaa saada jotain konkreettista aikaan, niin pelkkä kaiken vastustaminen ei riitä. Pitää olla kykyä ja varsinkin halua myös antaa ja tulla vastaan. Laiha sopu on arvokkaampi kuin lihava eripura. Faktaa on sekin, että perussuomalaisten aikaansaannokset Suomen eduskunnassa ovat paljolti rikoslailla mitattavissa. Jopa populistien pitäisi kyetä parempaan.

 

 

]]>
35 http://miesenergiaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275695-perussuomalaiset-pettivat-jalleen#comments Eduskuntavaalit Opposition populismi Persut Vaalivalheet Vastuunkanto Wed, 08 May 2019 19:32:32 +0000 Mikki Nieminen http://miesenergiaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275695-perussuomalaiset-pettivat-jalleen